Csatlakozás

Éremremény a női junior Eb-n

Női EB

Éremremény a női junior Eb-n

Július 27-én rajtol a női U19-es Európa-bajnokság Szlovéniában. A magyar válogatott, amely a 2015-ös U17-es Eb-n a 3., a tavalyi U18-as vb-n pedig az 5. helyen végzett, a torna első szakaszában a svédekkel (Eb-8., vb-7.), a románokkal (Eb-4., vb-14.) és a hollandokkal (Eb-12.) találkozik. A csoport első két helyezettje jut a legjobb nyolc közé, a középdöntőbe. A rajt előtt Hajdu János szövetségi edzőt kérdeztük.
Júniusban kezdtük meg az öthetes edzőtáborunkat az Európa-bajnokság előtt, amely jelenleg is tart Balatonbogláron – mondta el Hajdu János. Úgy gondolom, hogy jól sikerült a felkészülésünk, nagyon sokat dolgoztak a lányok. Nemrégiben pedig részt vettünk a négy nemzet tornáján, ahol tornagyőzelmet arattunk.

A csapat a szintén az Eb-re készülő Szlovénia, Románia és Dánia ellen lépett pályára. A magyar együttes két győzelmet követően a torna egyik legerősebb együttese, Dánia ellen lépett pályára. – A dánok nagyon erősek voltak, nemhiába, ők az előző Európa-bajnokság győztesei. Elégedett vagyok az eredménnyel, ugyan a háromnapos tornán előjött pár hibánk, de van még időnk ezeket kijavítani – tette hozzá Hajdu János.
A magyar együttes a román korosztályos válogatott ellen kezdi meg szereplését a kontinensviadalon, amellyel 2015-ben a harmadik helyért játszott az Eb-n, és végül háromgólos győzelmet aratott. – Romániával két éve játszottunk Macedóniában az ifjúsági Európa-bajnokságon a bronzéremért, így az ő játékuk nem lesz nagy meglepetés. A svédek és a hollandok ellen még nem léptünk pályára. A hollandok nagyon erős csapatnak számítanak, jó képességű, gyors játékosaik vannak. Alapvető célunk, hogy továbbjussunk a csoportból, minimum a második helyen, valamint a középdöntőben is szeretném, ha legalább a második helyen végezne a csapat. Úgy gondolom, hogy a négy közé jutás nagyon jó eredmény lenne, de nagyon nehéz mérkőzések állnak előttünk. Számos kiváló játékosunk van, közülük majdnem mindenki a felnőtt NB I-ben szerepel. Mindenki remek formában van, támadásban nagyon kreatívak vagyunk, gyorsak a lerohanásaink, indításaink. Védekezésben kell még fejlődnünk, de összességében nagyon együtt van a csapat.

Női U19-es Európa-bajnokság, 2017. július 27.-augusztus 6., Szlovénia
Csoportbeosztás:
A-csoport: Magyarország, Svédország, Románia, Hollandia
B-csoport: Oroszország, Horvátország, Norvégia, Macedónia
C-csoport: Spanyolország, Franciaország, Németország, Szerbia
D-csoport: Dánia, Szlovénia, Portugália, Montenegró

A magyar válogatott csoportmérkőzései:
Július 27.
13:00 Magyarország-Románia,Július 28.13:00 Hollandia-Magyarország,Július 30.13:00 Magyarország-Svédország

A magyar leány junior válogatott kerete:
Kapusok: BÍNÓ Boglárka (Győri Audi ETO), HLOGYIK Petra (MTK), SUBA Sára (Váci KSE)
Jobbszélsők: FALUVÉGI Dorottya (FTC), KLUJBER Katrin (DKKA)
Jobbátlövők: KUTI Bettina (NEKA)
Irányítók: SZABÓ Kitti (NEKA), ROMÁN Dorina (NEKA)
Beállók: TÓVIZI Petra (DVSC), PÁSZTOR Noémi (NEKA), GIRICZ Laura (NEKA), HUDÁK Emma (Győri Audi ETO)
Balátlövők: HÁFRA Noémi (MTK), HORNYÁK Bernadett (DKKA)
Balszélsők: FODOR Csenge (NEKA), MÁRTON Gréta (MTK)
(MKSZ)

Hozzászólások

Továbbiak innen: Női EB

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek