Csatlakozás

Erődemonstrációt tartott az Eb-címvédő

Erődemonstrációt tartott az Eb-címvédő

Női EB

Erődemonstrációt tartott az Eb-címvédő

Női Európa-bajnokság, Franciaország,
2. középdöntő csoport, 1. forduló:

MAGYARORSZÁG-NORVÉGIA 25-38 (12-19)
Nancy, V.: Christiansen, Hansen (dánok).
MAGYARORSZÁG: Bíró, Kiss É. (kapusok), Háfra 1, Kazai 2, Kovács A. 4 (3), Kovacsics 3, Lakatos 1, Lukács 1, Mészáros, Orbán 1, Pálos-Bognár, Planéta 2 (1), Schatzl, Szabó L. 3, Tóth G. 6 (4), Tóvizi 1. Szövetségi kapitány: Kim Rasmussen.
NORVÉGIA: Lunde, Sa. Solberg (kapusok), Arntzen 2, Aune 3, Brattset 1, Herrem 6, Ingstad, Jacobsen, Kristiansen 4, Löke 7, Oftedal 6 (1), Reistad 4, Si. Solberg, Sulland 5 (4), Tomac, Waade. Szövetségi kapitány: Thorir Hergeirsson.
Kiállítások: 8, ill. 10 perc. Hétméteresek: 10/8, ill. 6/5.

Reistad szerezte a találkozó első gólját, 2-0 után Planéta hetesből talált be. 3-1 után már az 5. percben időt kért Kim Rasmussen, és elsősorban a beálló elleni védekezésre hívta fel a figyelmet, támadásban nem voltunk pontosak, Kovácsot Planéta váltotta támadásban, Tóvizi és Lakatos is lehetőséget kapott, majd Kovacsics talpról lőtt szép volt. Sajnos Lunde sorra védte a magyar próbálkozásokat, nálunk pedig a 17. percben Bíró váltotta Kisst, és a ferencvárosi hálóőr többször is bravúrral védett, majd betalált Háfra, Tóvizi, Szabó és Tóth is, így négy gólra felzárkóztunk, Lakatos is jól szállt be, amikor a skandinávok időt kértek a 24. percben. Nagyobb sebességre kapcsolt vissza az ellenfél, így szünetre hét gólra hízott az ellenfél előnye.

A második félidőben folytatódott az első játékrész tendenciája, a magyar válogatott támadásban nem tudta fölvenni a versenyt az északiakkal, tíz gólra nyílt az olló, ezt követően a kulcsemberek pihenőt kaptak támadásban, és Lakatos, Tóth, valamint Szabó vagy Tóvizi folyamatosan pályán volt, a hétméteresek kiharcolásában eredményesek is tudtak lenni. Küzdött végig a magyar válogatott, azonban a középdöntőbe pont nélkül érkező norvég együttes a gólkülönbség kapcsán is meg akarta mutatni dominanciáját, ami sikerült is, így végül góllal nyertek a skandinávok. A mieink vasárnap 15 órától lépnek pályára legközelebb, a spanyolokat legyőző németek ellen.

Kim Rasmussen szövetségi kapitány: – Norvégia mindenben, gyorsaságban, döntésekben, időzítésben is előttünk járt ma. Szomorúak vagyunk emiatt. Tudtuk, hogy az ellenfél nagyon éhes lesz a sikerre, és ezt nem tudtuk megfelelően kezelni. Próbáltuk a legjobbunkat adni, de ez kevés volt ma. A védekezésünkkel problémáink voltak, megbeszéltük, mit kellene tenni, de egy lépéssel az ellenfél mögött voltunk. Jön a következő esély, Németország ellen, még két meccset nyerhetünk a középdöntőben. Fáj a vereség, de túl kell lépnünk, föl kell állnunk és készen kell állnunk vasárnapra.

Tóth Gabriella: – Gratulálok Norvégiának, ma sokkal jobbak volt nálunk, ugyanakkor nagyon büszke vagyok a csapatomra, a végletekig harcoltunk. Most tanulnunk kell a hibáinkból és készülünk a németek ellen.

Spanyolország-Németország 23-29 (9-17)

A csoport állása: 1. Románia 4 p (+13), 2. Hollandia 4 p (+4), 3. Németország 4 p (+2), 4. Norvégia 2 p (+4), 5. Magyarország 2 p (-10), 6. Spanyolország 0 p (-13)

(MKSZ)

1.középdöntő csoport,Nantes.Dánia-Franciaország 23-29,Svédország-Montenegró 28-30.

Hozzászólások

Továbbiak innen: Női EB

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek