Csatlakozás

Fantasztikus győzelem a németek ellen!

Női EB

Fantasztikus győzelem a németek ellen!

Női Európa-bajnokság, 2018. november 29.-december 16., Franciaország
2. középdöntő csoport, 2. Forduló: Nancy
MAGYARORSZÁG-NÉMETORSZÁG 26-25 (12-10)

2800 néző.V.: Pandzsics, Moszorinszki (szerbek).
MAGYARORSZÁG: Bíró, Kiss É. (kapusok), Háfra 5, Kazai, Kovács A. 2, Kovacsics 3, Lakatos, Lukács 7, Mészáros, Orbán, Pálos-Bognár, Planéta 3 (3), Schatzl 3, Szabó L. 3, Tóth G., Tóvizi.
Szövetségi kapitány: Kim Rasmussen.
NÉMETORSZÁG: Eckerle, Roch (kapusok), Behnke 4, Berger, Bölk 1, Geschke 1 (1), Grijseels 2 (1), Grossmann, Müller, Schmelzer 1, Schulze 1, Smits 6, Stolle 9, Weigel, Zapf, Zschocke. Szövetségi kapitány: Henk Groener.
Kiállítások: 4, ill. 2 perc. Hétméteresek: 3/3, illetve 3/2.

Sok hibával kezdtek a németek, de 4-1-et követően mi is megtorpantunk, időt kért az ellenfél, de mi tudtunk továbblépni egy újabb Lukács-indulásgóllal. Tíz perc múltán Tóth is lehetőséget kapott, a németek feljavultak támadásban, mi viszont visszaestünk, 5-4 lett az állás sz első negyedóra végén, Kim Rasmussen is időt kért. Szabó rögtön góllal mutatkozott be beállóban, és Bíró is remekelt a találkozó első félidejében, de elöl nem tudott jó helyzeteket kialakítani a magyar válogatott, így a 20. percben egyenlített a rivális, majd Lakatos is pálya lépett. Háfra góljával egyenlítettünk, majd emberelőnyben visszavettük a vezetést, majd meg is őriztük szünetig, miután Szabó betalált ismét.

Kovacsics gólja nyitotta a 2. félidőt, a magyar csapat ismét az alapsorra támadott, a magyar válogatott nem játszott hibátlanul, de tartani tudta vezetését a játékrész első tíz percében. 19-18-nál Kiss Éva büntetőt hárított, majd Kim Rasmussen időt kért negyedórával a vége előtt, de a németek átvették a vezetést, Háfra pihenőt kapott, Bíró pedig visszatért a hajrára, de Háfra is ismét pályán volt az utolsó percekben. 24-23-as német vezetés állt az eredményjelzőn 56. percre fordulva, majd döntetlen után Smits passzívnál talált be, de Schatzl egyenlített egy kipattanót követően, viszont ápolni kellett a magyar szélsőt. Az utolsó percben kivédekeztük a németek támadását, 59:35-nél pedig Kim Rasmussen időt kért. Remek támadás után Háfra óriási gólt lőtt, az ellentámadást pedig a magyar csapat lefaultolta, így magyar győzelem született!

Kim Rasmussen szövetségi kapitány: – Ezért vagyunk itt, hogy ilyen körülmények között, ilyen fáradtan is harcoljunk és győzni tudjunk. Nagyon büszke vagyok, és örülök, hogy mi lőttük az utolsó, a győztes gólt. Mindenki mindent kiadott magából, így elégedett is lehetek. Megmutatták a lányok, hogy van szívük, hogy talpra tudunk állni és csapatként erősek vagyunk. Ma szerencsések és jók is voltunk. Az elején jól működött a védekezés, de a németek nagy küzdők, végül jól jöttünk ki a végjátékból.

Háfra Noémi: – Nehéz még most is elhinni, eksztázisban vagyok, nagyon örülök, hogy győztünk. Jól kezdtünk, utána többet hibáztam, végig szoros volt a találkozó, kemény tempót diktált a német csapat is, de a lényeg a két pont.

Lukács Viktória: – Nagyon boldog vagyok, fantasztikus meccset játszottunk. Lehet építkezni abból, hogy a végén visszajöttünk és megfordítottuk a meccset. Küzdöttünk, nagyon akartuk a sikert, nem álltunk meg, és ez meghozta az eredményt.

Hollandia-Románia 29-24 (11-10)

A csoport állása: 1. Hollandia 6 p (+9), 2. Románia 4 p (+8), 3. Németország 4 p (+2), 4. Magyarország 4 p (-9), 5. Norvégia 2 p (+4), 6. Spanyolország 0 p (-13)

A középdöntő további programja: December 11., kedd: 18:00 Spanyolország-Románia,21:00 Hollandia-Norvégia
December 12., szerda: 15:45 Spanyolország-Norvégia,18:00 Magyarország-Románia,21:00 Hollandia-Németország

A csoport első két helyezettje jut az elődöntőbe, a 3. helyezett az 5. helyért játszhat.

(MKSZ)

1.középdöntő csoport, 2. forduló, Nantes:Svédország–Franciaország 21–21 (14–11),Szerbia–Oroszország 25–29 (13–16)

Hozzászólások

Továbbiak innen: Női EB

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek