Csatlakozás

Győzelem, továbbjutás!

Női EB

Győzelem, továbbjutás!

Női Európa-bajnokság,Franciaország C-csoport, 2. forduló:
HORVÁTORSZÁG-MAGYARORSZÁG 18-24 (9-13)

Montbéliard,3000 néző. V.: Vranes, Wenninger (osztrákok)
HORVÁTORSZÁG: Kapitanovic, Pijevic (kapusok), Blazevic, Debelic 4, Dezic, Glavan 1, Jezic, Kalaus 1, Krsnik 8 (3), Milosavljevic 1, Milosevic, Plahinek, Posavec 1, Posavec 1, Prkacin, Turk 1. Edző: Sostaric Nenad.
MAGYARORSZÁG: Bíró, Kiss (kapusok), Háfra 5, Kazai 1, Kovács 5 (1), Kovacsics 4 (2), Lakatos, Lukács 2, Mészáros, Orbán, Pálos-Bognár, Planéta, Schatzl 5, Szalai, Tóth 1, Tóvizi 1. Edző: Kim Rasmussen.
Kiállítások: 12, ill. 8. Hétméteresek: 5/3, ill. 6/3.

Kovacsics Anikó juttatta vezetéshez a magyar együttest, majd emberelőnyben kapta az első találatát Magyarország. A 9. percben Háfra megszerezte a negyedik magyar gólt, és innentől kezdve fokozatosan növelték a különbséget a mieink, de ehhez kellettek Bíró szenzációs védései is. Megállítva a horvátok rohamát, már öttel is vezetett a magyar együttes, amikor az ellenfelünk fokozatosan zárkóztak fel, ráadásul Kovacsicsnak kényszer pihenőre kellett mennie, így Kim Rasmussen időt kért. Kettőre is felzárkózott Horvátország, majd érkezett Háfra és Schatzl is, utóbbi találatával végül négy gólos előnnyel mehetett a szünetre a magyar együttes.

A folytatásban sikerült még biztosabbá tenni a magyar vezetést, előbb Háfra volt eredményes, majd Bíró parádézott a kapuban. Voltak ugyan gyenge pontjai a magyar védekezésnek, de ez az előnyünket nem fenyegette. Szalai Babett is lehetőséget kapott, aki rögtön kiharcolt egy emberelőnyt, majd Tóvizihez került a labda, aki a kapus lába alá pattintotta a labdát, ezzel ő is feliratkozott a góllövők listájára. A harmadik negyedében a horvátok mindössze háromszor voltak eredményesek, míg a magyar együttes már nyolccal is vezetett. A hajrában Orbán és Kazai is bemutatkozhatott a tornán, Kazai meg is szerezte az első gólját, amely egyben a mérkőzés utolsó találata is volt, Kim Rasmussen együttese végül hat góllal győzte le Horvátországot.
Kim Rasmussen: – Boldogok vagyunk, hiszen elértük az elsődleges célt, továbbjutottunk a középdöntőbe. Nem voltam teljesen elégedett a játékkal, nehéz, harcos meccs volt, erre számítottunk, és arra is, hogy az 5-1-es horvát védekezés nehéz pillanatokat hoz. Jól kezdtünk, és végül nem kellett izgulnunk, készülünk, megyünk tovább.

Bíró Blanka: – Tudtuk, hogy nehéz meccs lesz, küzdöttünk, fókuszáltak voltunk, betartottuk a taktikai utasításokat, végül magabiztos sikert arattunk, nagyon örülünk ennek és a továbbjutásnak is.
(MKSZ)
D-csoport:Románia–Németország 29–24 (14–11)

Hozzászólások

Továbbiak innen: Női EB

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek