Csatlakozás

Heroikus siker Románia ellen

Női EB

Heroikus siker Románia ellen

Női Európa-bajnokság, Franciaország, 2018. november 29.-december 16.
2. középdöntő csoport, 3. forduló:
MAGYARORSZÁG-ROMÁNIA 31-29 (17-17)

Nancy, 2000 néző.V.: M. Bennani, S. Bennani (svédek).
MAGYARORSZÁG: Bíró, Kiss É. (kapusok), Háfra 6, Kazai, Kovács A. 4 (3), Kovacsics 5, Lakatos 2, Lukács 5, Orbán, Mészáros, Pálos-Bognár, Planéta 1, Schatzl 6, Szabó L., Tóth G., Tóvizi 2. Szövetségi kapitány: Kim Rasmussen.
ROMÁNIA: Dumanska, Dedu (kapusok), Ardean-Elisei 2 (1), Bacaoanu, Buceschi 4 (1), Chiper 1, Dragut 2, Florica 1, Geiger, Laslo 3, Neagu 9 (1), Perianu, Pintea 7, Polocoser, Ratiu, Udristioiu, Szövetségi kapitány: Ambros Martín.
Kiállítások: 8, ill. 4 perc. Hétméteresek: 5/3, ill., 7/3.

Miután Norvégia legyőzte a spanyolokat, már a magyar-román mérkőzés előtt tudni lehetett, hogy a mieinknek az elődöntő nem elérhető, és az 5. helyért sorra kerülő találkozó eléréshez is legalább 11 góllal kellett volna legyőzni az ellenfelet. Neagu és Pintea találatával kezdődött a találkozó, majd Háfra köszönt be, 5-4-es román vezetés követően három gólra nőtt az elődöntőbe igyekvő rivális előnye, majd 6-10-nél Kim Rasmussen időt kért a 14. percben. Jót tett a szusszanó, 11-9-re zárkóztunk, Lakatos, Schatzl, majd Lukács is betalált, de Neagut és a beálló Pinteát nehéz volt tartani, így mindig volt válasza a románoknak. Jó védekezés után Planéta talált be, ezzel 13-12-re alakult az állás, majd emberhátrányba kerültünk. Mindkét oldalon több volt a hiba, 15-14-et követően pedig Kovacsics egyenlíteni tudott a 29. percben. Az utolsó hetven másodperc 4 gólt tartogatott, Kovacsics a dudaszó előtti tizedmásodpercekben újra egyenlített, így döntetlennel zárult az első játékrész.

Kovács hetesével először vezettünk, Tóvizi és Lakatos is betalált, ha csak egy góllal is, de rendre a magyar csapat ragadta magához a vezetést. Remekül védekezett a magyar csapat, a lehetőségeit pedig ki is tudta használni, Háfra többször is betalált, így 25-20 is volt az állás a 42. percben. Ezt követően megtorpantak a mieink, 26-25-re felzárkózott az ellenfél, majd az 52. percben Neagu térde kifordult, és a világ legjobb játékosa súlyosnak tűnő sérülést szenvedett, így nélküle zajlott az utolsó nyolc perc. Lukács talált be kétszer is egymás után, Kiss Éva pedig egészen parádésan teljesített a kapunkban. 31-29-es vezetésnél egy perccel a vége előtt Ardean-Elisei fölé lőtte a román hetest, majd fél perccel a mérkőzés zárását megelőzően Ambros Martín időt kért, de az utolsó román hetes is kimaradt, így két gólos győzelmet aratott a remeklő magyar válogatott, amely 4 győzelemmel és 2 vereséggel a 7. helyen zárta az Eb-t.

Schatzl Nadine: – Az egyik szemünk sír, a másik nevet. Sajnálom, hogy haza kell mennünk holnap, de nagyon büszke vagyok a csapatra. Attól függetlenül, hogy tegnap este már tudtuk, hogy nagyon pici esély van a továbbjutásra, mégis a szívünket-lelkünket odatettük a pályára. Egymásért küzdöttünk, egy percig sem adtuk föl. Hogyha esetleg valakinek hullámvölgye van, vagy nem úgy megy a játék, akkor segítjük egymást, semmiképpen nem temetjük magunkat. Mindig előre nézünk és csak pozitívan gondolkozunk. Nagy meccs volt számunkra a mai, nagyon örülök, hogy győzelemmel tudtuk zárni ezt az Európa-bajnokságot. A Möbelringen kupáról azt gondolom, hogy kicsit féltünk és izgultunk, főleg hogy akkor mutathatták meg páran először, hogy a pályára lépnek magyar mezben, de azt gondolom, hogy most az Európa-bajnokságon Kim segítségével egymást bíztatva, egymásért küzdve tudtunk hozzáállni a mérkőzésekhez. Kim ért a csapat nyelvén, odafigyel ránk, odafigyel arra, hogy minél többet pihenhessünk és mentálisan nagyon erőssé tett minket, és ez meg is látszódik az eredményen.

Kovacsics Anikó: – Nagyon együtt voltunk ma, igazi csapatként játszottunk, végig küzdöttünk, figyeltünk támadásban azokira a dolgokra, amiket megbeszéltünk, hogy hol lehet fogást találni a román védelmen. Évi nagyon sokat segített a kapuban a csapatnak, nagyon sok ziccert fogott, ő adta meg az alapot. Voltak gyors góljaink, futottunk is és elég sok gólt tudtunk lőni. Mérkőzésről mérkőzésre jobban játszottunk, látszott, hogy az Eb előtt alakult ez a csapat, összetételében sokszor először voltunk ilyen felállásban. Kellett hozzá a tapasztalat, kellettek hozzá a mérkőzések, hogy jobban összeérjünk. Személy szerint teljesen elégedett vagyok, arról, hogy ilyen körbeverések születtek, arról mi nem tehetünk. Norvégiától és Hollandiától szenvedtünk vereséget, ki kell mondani, jobb csapatok nálunk. Jó úton haladunk, és boldogok vagyunk, hogy 6 ponttal végeztünk a középdöntőben.

Kim Rasmussen szövetségi kapitány: – Szeretném megköszönni ezt a fantasztikus mérkőzést mindkét csapatnak, nagyon nehéz találkozót játszottunk. Nagyon boldog vagyok, de egyben nagyon szomorú is Cristina Neagu sérülése miatt. Románia három mérkőzést játszott négy nap leforgása alatt, ez nagyon nehéz. Büszke vagyok a csapatomra és örülök, hogy győzelemmel zártuk a tornát.

Spanyolország-Norvégia 26-33 (17-18),Hollandia-Németország 27-21 (13-11)

A csoport végeredménye: 1. Hollandia 8 p, 2. Románia 6 p (+6), 3. Norvégia 6 p (+5), 4. Magyarország 6 p (-11), 5. Németország 4 p, 6. Spanyolország 0 p

1. csoport:
Dánia-Montenegró 24-23 (15-11),Svédország-Oroszország 39-30 (18-17),Szerbia-Franciaország 28-38 (14-18)

Az 1. középdöntő csoport végeredménye: 1. Oroszország 8 p, 2. Franciaország 7 p, 3. Svédország 5 p, 4. Montenegró 4 p, 5. Szerbia 2 p, 6. Dánia 4 p

Pontazonosság esetén az egymás elleni eredmények rangsorolnak.
A csoportok első két-két helyezettje az elődöntőbe jut, a 3. helyezettek a torna 5. helyéért játszhat.

A további program:

December 14., péntek 14:00 az 5. helyért: Svédország-Norvégia,18:00 1. elődöntő: Oroszország-Románia,21:00 2. elődöntő: Hollandia-Franciaország

December 16., vasárnap,15:00 a 3. Helyért.18:00 döntő

(MKSZ)

Hozzászólások

Továbbiak innen: Női EB

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek