Csatlakozás

Középdöntős a magyar válogatott

Női EB

Középdöntős a magyar válogatott

Eddig legjobb játékát mutatva Janurik Kinga világklasszis-teljesítményével és parádés koncentrációval hét góllal legyőzte Montenegrót a magyar női válogatott a svédországi Eb-n, és továbbjutott a középdöntőbe!

12. NŐI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, SVÉDORSZÁG

C-csoport, 3. forduló:

Montenegró-Magyarország 14-21 (6-11)
Malmö, 1300 néző.V.: Marin, Serradilla (spanyolok).
Montenegró: Rajcsics, Nenezics (kapusok), Despotovics 2, Grbics 2, Jaukovics 1, A. Klikovac 1, B. Klikovac, Lazovics, Malovics 1, Mehmedovics 2, Pavicsevics, Permovics, Raicsevics 1 (1), Ramuszovics 2, Toskovics 1, Ujkics 1. Szövetségi kapitány: Dragan Adzsics.
Magyarország: Kiss É., Janurik (kapusok), Bódi 1, Dombi, Erdősi 1, Görbicz 5 (1), Hornyák D. 1, Kisfaludy, Klivinyi 3, Kovács A. 3, Lukács 2, Mészáros, Planéta, Schatzl 4, Szekeres, Triscsuk 1. Szövetségi kapitány: Kim Rasmussen.
Kiállítások: 4, ill. 4 perc. Hétméteresek: 1/1, ill. 1/1.

A mieinknél Janurik kezdett a kapuban, az ellenfélnél viszont a kispadon foglalt helyet Raicsevics-Knezevics. Lukács révén megszereztük a vezetést, majd duplázott, ráadásul Janurik rögvest egy bravúrral kezdett. A 10. percben indításból is eredményesek tudtunk lenni, Schatzl révén 4-2-re vezettünk. Janurik halmozta a bravúrokat, majd három gólra is nőhetett volna az előnyünk, de ehelyett montenegrói felzárkózás következett, így a 23. percben 7-6-nál Kim Rasmussen időt kért. Görbicz két remekbe szabott találattal vétette észre magát, Janurik pedig továbbra is szenzációs volt, így 10-6-nál Dragan Adzsics is időt kért. Dombi is lehetőséget kapott, Triscsuk is betalált, így öt(!) gólos előnnyel térhettek pihenőre a magyarok. Janurik elképesztő mutatóval, 67 százalékos védési hatékonysággal hárított az első 30 percben.

Magyar emberhátránnyal és három montenegrói góllal kezdődött a második félidő, így Kim Rasmussen hamar kikérte második idejét. Erdősi közel hét perc után szerezte meg első találatunkat fordulás után, majd belelendültünk a játékba, hat gólra növeltük az előnyt, miután Janurik továbbra is sorra hárította a montenegrói próbálkozásokat, Schatzl kétszer is betalált, és Kovács Anna is eredményes tudott lenni. 17-11-es magyar vezetésnél a délszlávok kértek időt az 50. percben. Megnyitottuk a védekezésünket, és szinte megfojtottuk a montenegróiak játékát, így a hajrára már nem maradt kérdés: hét góllal győzött a magyar válogatott, és bejutott a középdöntőbe, amelyben sorrendben Romániával, Norvégiával és Oroszországgal találkozik.

Kim Rasmussen szövetségi kapitány: – Ma nagyon sok minden működött, remekeltünk védekezésben, nyomást tudtunk helyezni a montenegrói átlövőkre, Janurik Kinga nagyszerűen védett, és mindenki hozzá tudott tenni még egy kis pluszt a játékhoz. Kaptunk újabb három mérkőzést, hogy tovább fejlődjünk, ráadásul a világ legjobbjai ellen léphetünk pályára és nincs rajtunk nyomás. Boldogok vagyunk!

Schatzl Nadine: – Az utolsó lehetőségünket ragadtuk meg, nagyon örülünk, hogy sikerült kihasználni a lehetőségeinket. Ma a szerencse is velünk volt, de már az első félidőben meg tudtuk törni az ellenfelet, a védekezésünk pedig végig jól működött, erről mindent elmondott a 14 kapott gól. Úgy érzem, még mindig van bennünk tartalék.

Kovács Anna: – A védekezést és a kapusteljesítményt tudom dicsérni, élveztük a pályán belül is. Az elején akadtak problémáink, de később támadásban is szét tudtuk szedni a montenegrói falat. Szeretnénk pontokat szerezni a középdöntőben is.

Görbicz Anita: – Megpróbáltuk elfelejteni az első két találkozót, tudtuk, hogy nem lehetetlen négy góllal legyőzni Montenegrót. A korábbi találkozókon sok hibát követtünk el, ezúttal jóval kevesebbet. Amikor megakadtunk, akkor is mindig jött valaki, és mindig más, aki továbblendített minket. Kiválóan működött a védekezés, és nagyszerű kapusteljesítményt mutatott Janurik Kinga. Ma nekem is jobban ment a játék, az elején kaptam kis pihenőt, de tudtam, hogy ha visszaállok, jól kell játszanom, örülök, hogy ez ma sikerült. Ez a játék kell, hogy az alap legyen a középdöntőben.

Janurik Kinga: – Felkészültünk a találkozóra, és tudtuk, hogy hatvan percig kell kontrollálnunk a meccset. Sikerült, így természetesen boldogok vagyunk.

Dánia-Csehország 33-29 (13-17)

A csoport végereménye: 1. Dánia 6 p, 2. Csehország 2 p (+4), 3. Magyarország 2 p (+2), 4. Montenegró 2 p (-6)

D-csoport:
Románia-Horvátország 31-26 (15-13),Norvégia-Oroszország 23-21 (11-11) Végeredmény: 1. Norvégia 6 p, 2. Románia 4 p, 3. Oroszország 2 p, 4. Horvátország 0 p.

KÖZÉPDÖNTŐK PÁROSÍTÁSA:
1. CSOPORT (GÖTEBORG)12. 10.
Szerbia–Németország,Svédország-Hollandia,Spanyolország-Franciaország.12.12.Spanyolország –Németország,Szerbia–Hollandia,Svédország–Franciaország.12.14.Spanyolország-Hollandia,Svédország–Németország,Szerbia–Franciaország.
2. CSOPORT (HELSINGBORG)12.11.Csehország–Oroszország,Magyarország-Románia,Dánia–Norvégia.12.13.Csehország–Románia,Magyarország–Norvégia,Dánia–Oroszország.12.14.Magyarország–Oroszország,Dánia–Románia,Csehország–Norvégia.

(MKSZ)

Hozzászólások

Továbbiak innen: Női EB

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek