Csatlakozás

Tisztes vereség a nyitányon

Női EB

Tisztes vereség a nyitányon

Női Európa-bajnokság, Franciaország,C-csoport, 1.forduló:
MAGYARORSZÁG-HOLLANDIA 25-28 (11-11)
Montbéliard, 2800 néző,V.:Alpaidze, Berjozkina(oroszok)
MAGYARORSZÁG: Bíró, Kiss (kapusok), Háfra 5, Kazai 1, Kovács 5 (2), Kovacsics 3, Lakatos, Lukács 3, Mészáros 1, Orbán, Pálos-Bognár, Planéta, Schatzl 4, Szalai, Tóth 2, Tóvizi 1. Edző: Kim Rasmussen.
HOLLANDIA: Wester, Duijndam (kapusok), Abbingh 3 (1), Amega, Bont 3, Dulfer 5, Freriks, Groot 3 (1), Kramer 2, Malestein 1, Polman 3, Rozemalen 1, Smeets 1, Van 5, Visser 1. Edző: Thomsen Helle.
Kiállítások: 10, ill. 10.Hétméteresek: 3/2, ill. 4/2.
A találkozó első gólját Schatzl szerezte, az egyenlítő gólt Van der Heijden lőtte Bíró kapujába. A hollandok hálóőre előbb Lukács, majd Háfra próbálkozását hárította, a másik oldalon Bíró is remek védéseket mutatott be. A magyar gólcsendet hét perc után Schatzl törte meg, és ezt követően beindult a magyar gólgyártás, Mészáros beállóból egyenlített, majd Tóth átlövésével vezetéshez jutottak a mieink (4-3). Tóth kétpercese után emberhátrányban támadhattunk, Kovacsics a léc alá bombázott, de nem sokáig tartott az előny, Dulfer előbb az üres kapuba lőtt, majd magyar labdavesztést követően Van der Heijden volt résen és be is lőtte (5-5). A magyar csapat egy háromgólos szériát produkált, ezzel a mérkőzésen először vezetett három találattal Kim Rasmussen együttese. Miután egyre felzárkóztak a hollandok magyar időkérés következett, a kapuban Kiss váltotta Bírót, aki rögtön egy szenzációs védéssel debütált az Eb-n. Fél perccel a vége előtt holland támadásnál Helle Thomsen is kikérte az idejét, Van der Heijden hetest harcolt ki, Groot pedig nem hibázta el, így 11-11-es félidei eredménnyel mehettek a szünetre a csapatok.Lukács góljával folytatódott a második félidő, Abbingh kapott két percet, de a hollandok emberhátrányban egyenlíteni tudtak (12-12). Kovacsics lövését Wester állította meg, majd Grootot nem sikerült megfékezni, aki megfordította a találkozót. Három gólos holland vezetésnél magyar időkérés következett, segített is, Háfra átlövésből a bal felsőbe talált be (16-18). A magyar csapat tíz percig nem bírt ellépni, a hollandok stabilan tartották a két-három gólos előnyüket. A 49. percben Háfra találatával sikerült feljönni egyre, így Hollandia időt kért (21-22). Tóvizi szabálytalanságát követően hétmétereshez jutottak a hollandok, ám Kiss kivédte Polman büntetőjét, majd Kovacsics egyenlített. Nem sokáig tartott az örömünk, rossz csere miatt Pálos-Bognárt is kiállították, így ellenfelünk ki is használta a kettős emberelőnyét (22-24). Hárommal vezetett Hollandia, amikor Kim Rasmussen kikérte az idejét. Ekkor a hollandok már egy 4:0-ás sorozatnál jártak, ráadásul Háfrát ki is küldték két percre. Kovács még szépített egyet, majd Schatzl szélről gyönyörű gólt lőtt. A magyar csapat három gólos vereséggel mutatkozott be Hollandia ellen.

Kim Rasmussen: – Büszke vagyok a csapatra, pár perc után felvettük a ritmust, jól játszottunk, de az utolsó negyedórában a fontos pillanatokban a hollandok okosan és nyugodtan játszottak, és olyan előnyre tettek szert, amivel megnyerték a mérkőzést. Dolgozunk tovább, a következő, horvátok elleni meccsre készülünk.

Kovacsics Anikó: – Sajnálom a vereséget, hiszen abszolút versenyben voltunk a remek holland csapattal, a végjátékban azonban kevesebb jó döntést tudtunk hozni, az ellenfél sebességet tudott váltani, így megszerezte a két pontot. Nagyon büszke vagyok a lányokra, hiszen nagyon fiatal a csapat, így minden ilyen hőfokú meccs sokat ér számunkra.

(MKSZ)

Spanyolország-Horvátország 25-18 (15-5)

A csoport:Dánia–Svédország 30–29 (15–16),Szerbia–Lengyelország 33–26 (13–14)
B csoport:Montenegró–Szlovénia 36–32 (18–12),Oroszország-Franciaország 26-23
D csoport:Norvégia–Németország 32–33 (16–15),Románia–Csehország 31–28 (17–11)

Hozzászólások

Továbbiak innen: Női EB

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek