Csatlakozás

Új esély Szikorának ( Női Eb. válogatott)

Női EB

Új esély Szikorának ( Női Eb. válogatott)

Janurik Kinga váratlan sérülése után Szikora Melinda került a magyar válogatott keretébe, a kézilabdázó pedig már Svédországból adott interjút.

Noha az FTC-Rail Cargo Hungaria kapusa, Szikora Melinda az utolsó keretszűkítés áldozataként úgy tűnt, lemarad a 2016-os női kézilabda Európa-bajnokságról, szombaton délelőttre teljesen váratlanul kiderült, hogy a pénteken szenzációsan védő Janurik Kinga megsérült, és a helyére Szikorát hívta be Kim Rasmussen szövetségi kapitány.

Mennyi időd volt összepakolni?
Nagyjából egy órám – mondta Szikora Melinda szombaton este, miután meglehetősen komplikált utazást követően (Zürichen és Koppenhágán át) megérkezett Helsingborgba. – Mivel a héten sok edzésünk volt, és minden nap korán keltem, ezért elhatároztam, hogy szombaton kialszom magam. Kilenc órakor felébredtem, ránéztem a telefonomra, de akkor még semmi különös nem volt, így visszaaludtam. Mire viszont legközelebb felriadtam tizenegy órakor, vagy száz nem fogadott hívás és olvasatlan üzenet villogott a kijelzőn.

Sejtetted, hogy miről lehet szó?
Miután a szövetségtől és a klubtól is sok értesítésem volt, illetve a kint lévők közül Dodó, Vica és Nada (Hornyák Dóra, Lukács Viktória és Schatzl Nadine – a szerk.) is üzengetett, hogy azonnal vegyem fel a telefont, valóban megfordult a fejemben ez az eshetőség. Novák Andrást a Magyar Kézilabda-szövetség főtitkárát hívtam vissza először, és ő mondta meg, hogy 13 órakor a reptéren kellene lennem, mert Janurik Kinga megsérült.

Milyen érzések voltak benned?
Egy órám maradt, hogy elintézzek mindent, szóval az óriási rohanásban időm se volt felfogni, hogy mi történik, csak a repülőn tudtam végig gondolni a helyzetet. Először is, nagyon sajnálom a Montenegró ellen hihetetlenül jól védő Kingát, jobbulást kívánok neki. Furcsa így, az ő kárára bekerülni, de nekem muszáj a feladatomra koncentrálni. Újabb lehetőséget kaptam, és szeretnék élni vele, ha oda kerülök. Végig edzettem az elmúlt két hetet, szinte alapoztunk, vagyis jó állapotban vagyok, de hátrányból indulok, mert nem a válogatott csajok mögött védtem, nem velük tréningeztem, ugyanakkor abszolút pozitív vagyok és mindent megteszek azért, hogy ha úgy alakul, a legjobb formámat hozhassam. Különös amúgy a sors játéka: az Eb kezdete óta volt egy érzésem, hogy készenlétben kell állnom, de csütörtök este olyan teljesítményt nyújtott Kinga, amely után úgy véltem, megvan a válogatott kapusa, és kissé lemondtam a részvételről. Az is szerencse, hogy nem mentem haza vidékre, mert akkor nem értem volna el a repülőt…

Na, és semmi sem maradt itthon a hatalmas rohanás miatt?
Dehogynem, már tudom, hogy két apróság otthon maradt, de ezek nem annyira fontosak, mint mondjuk a cipőm, amit a kézipoggyászban hoztam, nehogy elvesszen. Egyébként egész jó pakoló vagyok, gyorsan és átgondoltan szoktam megoldani a csomagolást.
(FTC)

Hozzászólások

Továbbiak innen: Női EB

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek