Csatlakozás

Vereség a nyitányon

Női EB

Vereség a nyitányon

Hétfőn Csehország ellen kezdte meg szereplését a magyar női válogatott a svédországi Európa-bajnokságon. Az ellenfél kezdte jobban a találkozót, szünet után pedig hiába fordítottak a mieink, öt gólos vereséget szenvedtek.

Női Európa-bajnokság, Svédország
C-csoport, 1. forduló:
MAGYARORSZÁG-CSEHORSZÁG 22-27 (10-13)
Malmö,V.: Kijauskaite, Zaliene (litvánok).
Magyarország: Kiss É., Janurik (kapusok), Bódi 1, Dombi, Erdősi 1, Görbicz 2 (1), Hornyák D. 1, Kisfaludy 3, Klivinyi 4, Kovács A. 7, Lukács 1, Mészáros, Planéta, Schatzl 1, Szekeres, Triscsuk 1. Szövetségi kapitány: Kim Rasmussen.
Csehország: Satrapová, Kudláčková (kapusok), Adámková 4, Crhová, Hrbková 5, Jeřábková 3, Knedlíková 4, Kordovská 3, Luzumová, Malá 5, Marčíková 1, Růčková 2, Ryšánková, Salčáková, Stellnerová, Weisenbilderová. Szövetségi kapitány: Jan Basny.
Kiállítások: 10, ill. 6 perc. Hétméteresek: 1/1, ill. 2/2.

A mieink a Kiss – Bódi, Kovács, Görbicz, Kisfaludy, Klivinyi, Erdősi sorral kezdték a meccset, első Eb-gólunkat pedig Erdősi szerezte. Védekezésben Szekeres mellett Triscsuk és Hornyàk is szerepet kapott. Kim Rasmussen türelmes védekezésre intette a csapatot a hosszú lefolyású cseh próbálkozások ellen. Támadásban kissé elfogódottan kezdtük az Eb-t, az első tíz percben mindössze 3 gólt szereztünk. A kapitány nehéz első negyedórára számított, és igaza lett: 4-7-nél kénytelen volt időt kérni. Az első félidőben négyszer is emberhátrányba kerültünk, folyamatosan vezetett az ellenfél, 8-12-nél másodszor is időt kért Kim Rasmussen a 26. percben. Szünetre három gólos hátrányba kerültünk, ám Kovács Anna remeklésével villámgyorsan fordítottunk a második félidő elején. Felváltva estek a gólok, majd 20-18-nál ismét a rivális vezetett két találattal.

Innen pedig nem volt már visszaút, az ellenfél kihasználta hibáinkat, és végül öt góllal győzött. Vereségével nehéz helyzetbe került a magyar válogatott, hátralévő két csoportmérkőzésén minden bizonnyal legalább három pontot kell szereznie a továbbjutáshoz Dánia és Montenegró ellen.

Kim Rasmussen: – Minden felelősség az enyém a mutatott játékért, sajnos nem tudtuk megvalósítai azt, amit elképzeltünk, és menet közben nem tudtunk váltani.

Görbicz Anita: – Nagyon csalódott vagyok, jól felkészültünk a mérkőzésre, de rengeteg hibával játszottunk, dekoncentráltan kézilabdáztunk, így nem lehetett más az eredmény, mint vereség.

Montenegró-Dánia 21-22 (11-14

D-csoport:

Oroszország-Horvátország 32-26 (16-13),Norvégia-Románia 23-21 (13-11)
(MKSZ)

Hozzászólások

Továbbiak innen: Női EB

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek