Csatlakozás

Női kézi Eb, 2014: kihirdették a magyar helyszíneket

Női EB

Női kézi Eb, 2014: kihirdették a magyar helyszíneket

Vetési Iván, a hazai szövetség (MKSZ) elnöke az európai szövetség (EHF) végrehajtó bizottságának budapesti ülését követő szombati sajtótájékoztatón elmondta: a csoportmérkőzéseket és a középdöntőket Debrecenben és Győrben – végszükség esetén Veszprémben – tartják, és a legjobb négy válogatott találkozik majd a Papp László Arénában az elődöntőben, illetve a helyosztókon.

Kitért arra, hogy a győri csarnok építése hamarosan megkezdődhet, a kormány és a város mindent megtesz azért, hogy a beruházás időben befejeződjön.

„Ha az ütemterv szerint haladunk, akkor Győrben lesznek mérkőzések, ellenkező esetben a Veszprém Arénában” – mondta Vetési Iván. Hozzátette: „célunk, hogy nemcsak magas színvonalon rendezzük meg a kontinensviadalt, hanem az is, hogy a lehető legtöbb néző legyen a helyszíneken”.

Jean Brihault, az EHF elnöke utalt rá, hogy a két társrendező szövetségnek komoly tradíciója van, a múltban sikeres tornákat bonyolított le, a két ország a legmagasabb kormányzati támogatást adja, ezért is biztos benne, hogy a magyarok és a horvátok minden idők egyik legjobb női Eb-jét rendezik.
Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára hangsúlyozta: a kormány nem egyszerűen szívügyének tekinti a sportot, hanem támogatja, hogy az ország folyamatosan helyszíne legyen világ- és Európa-bajnokságoknak.

Tovább
hirdetés
Kapcsolódó
Hozzászólások

Továbbiak innen: Női EB

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek