Csatlakozás

BL-csúcstalálkozó magyar bajnoki pontokért

Női NB I

BL-csúcstalálkozó magyar bajnoki pontokért

Megerőltető Bajnokok Ligája-menetelésben edződik a két magyar élcsapat, a Győri Audi ETO KC és az FTC-Rail Cargo Hungaria. Mindkét gárda kemény mérkőzést vívott az elmúlt hétvégén (az ETO 30-24–re győzött itthon a dán Larvik ellen, az FTC 31-25–re kikapott a szlovén Krim Ljubljana otthonában), és a következő fordulóban is verejtékes erőpróba vár rájuk: a már csoportelsőként továbbjutott győriek Montenegróba utaznak a Buducnost Podgoricához, a fővárosiak a BL-címvédő román Valceát fogadják sorsdöntő összecsapáson szombaton (győzni kell a továbbjutáshoz). Közben, „mellesleg” a két együttes bajnoki meccsen csap össze március 6-án 19 órai kezdettel a Népligetben.
A két kiváló alakulat találkozója rendre a sportág igazi ünnepe, az már más kérdés, mennyire lesznek „kifacsartak” az utazásoktól, komoly tétmérkőzésektől, kisebb sérülésektől érthetően elcsigázott játékosok. A hazaiak közül hosszabb ideje (és még sokáig) hiányozni fog Zácsik Szandra és Nerea Pena.
A győriek spanyol mestere, Ambros Martin a www.hatharom.com-nak elmondta: „Mindenekelőtt szeretném kiemelni a teljes magyar bajnokság magas színvonalát, ahol több csapat van még mindig versenyben az európai kupasorozatokban. Hazai ellenfeleink közül a Fradi természetesen kiemelkedik, hiszen az elmúlt két évben megnyerték a KEK-et. Emiatt az idei fantasztikus BL-menetelésük engem egyáltalán nem lep meg. Keményen készülünk, és örülünk, hogy a hazai bajnokságban is kiemelkedő BL-szintű mérkőzést játszhatunk. De az biztos, hogy ennek a legnagyobb nyertesei a magyar kézilabda-szurkolók, hiszen a Fradi-Győr rangadó szerintem minden magyar kézilabda-rajongó számára egy igazi fiesta lesz! Mindent tudunk az ellenfélről, a legfontosabb, hogy a saját játékunkkal verjük meg a Fradit. Mivel ők is nagyon sok gólt szereznek a mérkőzéseiken, ezért úgy kell játszanunk, mint a Larvik ellen, és a saját fegyvereinket kell kihasználnunk ellenük.”
A két csapat őszi derbijét a házigazda győriek 36-28 (19-14)-ra nyerték, Löke 9, Amorim és Görbicz 7-7 góllal jeleskedett. A vendégek közül kimagaslott Tomori teljesítménye, aki 14-szer volt eredményes.
A bajnoki táblázatot hibátlan teljesítménnyel, 38 ponttal vezeti az Audi ETO, a ferencvárosiaknak 35 pontjuk van, a győri vereség mellett Dunaújvárosban hullajtottak el egy pontot még októberben).

Fotó mob.hu

Tovább
hirdetés
Kapcsolódó
Hozzászólások

Továbbiak innen: Női NB I

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek