Csatlakozás

Fehérváron elkezdődött a felkészülés

Női NB I

Fehérváron elkezdődött a felkészülés

Megkezdte a tréningeket az Alba FKC női együttese. Deli Rita tanítványai hazai pályán készülnek, vasárnap kora este pedig Tatára utaznak, edzőtáborba.

A klub elnöke, Balássi Imre köszöntötte a játékosokat és a stáb tagjait a megújult, Verseci úti főépület VIP-termében. A szabadban rekkenő volt a hőség, 37 fokot mutatott a hőmérő higanyszála belül valamivel kellemesebb volt a hőmérséklet, de nem sokkal. „Mivel jó idő van, nem is nagyon akarom húzni az időt. Mindenkinek sérülésmentes felkészülést kívánok, valamint azt, hogy sikeresek legyünk a következő szezonban” – közölte Balássi Imre, majd átadta a szót a vezetőedzőnek, Deli Ritának.

– Sokan maradtak a tavalyi csapatból, de érkezők is akadnak szép számmal. A folytatásban az anyai örömök elé néző Siti Eszter helyett Nagy Betrix – fedőneve Pipi, így ismeri mindenki – lesz a segítőm. Ő azt mondja magáról, teljes joggal, hogy saját nevelésű edzőnk. Húsz évesen itt fejezte be pályafutását, majd nálunk kezdett gyerekekkel foglalkozni. Három éven át Norvégiában dolgozott, serdülő, ifi együttessel, legutóbb felnőtteknél volt másodedző a másodosztályban. Tehát nemzetközi tapasztalatokkal is rendelkezik, úgy gondolom, harmonikus lesz a közös munkánk. Sugár Tímea lesz ezentúl is a kapusedző, erőnléti edzőként Poór András kerül a stábba, aki már tavaly is tartott tréningeket, ezentúl végig itt lesz a csapat mellett. A masszőr és csontkovács, Bíró László munkáját Kozma Ferenc segíti – mondta a vezetőedző.

Az új játékosok közül Deli reményei szerint a két orosz légiós, Yana Zhilinskayte és Olga Gorshenina ellenfélként már megismerte a Verseci úti csarnok légkörét, a Kuban Krasnodar csapatával vendégeskedtek itt a tavalyi szezonban. Előbbi beállósként, utóbbi irányítóként és átlövőként is bevethető, valamint védekezésben, valamint a hátsó szekcióban is, 2-es, 3-as védőként. Az orosz válogatottban többször szerepeltek, a de a tavaly nyári, riói játékokon nem szerepeltek az aranyérmes brigádban. A beállós Sztankovics Réka az MTK-tól érkezett, az elkövetkező hónapokat kölcsönben a Pénzügyőrnél tölti, egy osztállyal lejjebb, a minél több játéklehetőség reményében, amire szüksége is van a fiatal tehetségnek. A 21 éves kapus, Mistina Kitti Kecskemétről érkezik, előzőleg több klubban megfordult, 18 évesen mutatkozott be az NB I-ben, a Mosonmagyaróvár színeiben. Az irányító, Temes Bernadett tapasztalatára nagy szükség lesz. A rutinos játékos 28 alkalommal szerepelt a nemzeti együttesben, tavaly Vácon játszott, előzőleg, 2016-ban az EHF Kupában döntőig menetelt a német TusSies Metzingennel. 2013-ban pedig KEK-et nyert a bécsi Hypóval.

(Alba FKC)

Hozzászólások

Továbbiak innen: Női NB I

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek