Csatlakozás

Még csak félig rendben

Női NB I

Még csak félig rendben

A védekezés már jónak mondható, ám női kézilabdacsapatunk támadójátéka Zácsik és Kovacsics sérülése miatt még messze nincs kész.

Egyre csak erősödik az NB I, az eddig mögöttünk lévő csapatokra is jobb lesz figyelni, a második fordulóban máris csúcsrangadót vívunk, miközben a Bajnokok Ligája-ellenfeleinkkel kapcsolatban is érdemes tisztában lenni néhány ténnyel. Elek Gáborral, női kézilabdacsapatunk vezetőedzőjével beszélgettünk a 2016/2017-es szezon szombati rajtja előtt. Ne feledjék, szeptember 17-én, szombaton 18 órától Budaörsön vendégszerepel a Fradi.

Készen van a csapat?
Elek Gábor: Még nincs… Védekezésben nagyjából ott tartunk, ahol vártam, az rendben van, de Zácsik Szandra elhúzódó váll problémája, valamint Kovacsics Anikó sérülése nagyon rosszul jött, mert a támadójátékban hátrányba kerültünk az általam erre a periódusra tervezett szinthez képest.

Pedig a jövő hétre már jól jönne a csúcsforma, elvégre a Győrrel játszunk, és az új lebonyolítási rendszerben minden meccsnek súlya van.
E. G. A túloldalon sem lesz csúcsforma, igaz, ott több az egyéniség, aki egy-egy villanással is dönthet, kérdés, hogy ők milyen állapotban lesznek. Kíváncsian várom a bajnokságot, mert évek óta megszokhattuk, hogy a női NB I a Fradiról és az ETO-ról szól, de idén ennél összetettebb a helyzet, mert több erős csapat lesz. Nagyon komolyan kell venni minden mérkőzést, mert a legkisebb hiba is végzetes lehet.

Kiket tartasz esélyesnek arra, hogy megszorongassák a két nagyot?
E. G. Az Érd hasonló játékerőt képvisel, mint mi, a Fehérvár rendkívül jól erősített, csak az a kérdés, miként tudja beépíteni a játékosait, a Siófokról egyelőre nem sokat tudni, illetve a Vác minden fronton komoly erősítésen ment keresztül. Figyelni kell a Debrecenre is, mert egy-egy meccsen veszélyes lehet. Abban biztos vagyok, hogy ezek a csapatok megnehezítik a helyzetünket, valamint egymást is biztosan körbe verik.

Miben lehet jobb csapat az idei Fradi a tavalyinál?
E. G. Fizikálisan mindenképp előrébb tartunk, és a védekezésünk stabilabb lesz, mint volt. Beálló poszton szintet léptünk, Danick Snelder elöl és hátul is komoly erősítés. Kapuban is javultunk, két jó képességű, és rendkívül motivált kapusunk van.

A felkészülési időszakban szembetűnő volt, hogy bátran játszattad a fiatalokat, különösképp Monori Orsolyát és Faluvégi Dorottyát. Készen állnak ők a tétmérkőzésekre is?
E. G. Nincs mese, éles helyzetben is játszatnom kell őket, mert rá vagyok kényszerítve – persze, ennek valahol örülök is. Csibével (Faluvégi Dorottyával – a szerk.) úgy is terveztük, hogy idén már bedobjuk a mélyvízbe, Orsival azonban más a helyzet, ő a felkészülés alatt mutatott olyan formát, amellyel bizonyította, hogy hasznos tagja a csapatnak. Persze, rengeteget kell még fejlődnie, de a fizikai-, valamint a lövő ereje és a képessége megvan, ezt kihasználhatjuk, aztán az évek során szerzett tapasztalattal várhatóan egyre előrébb kerül majd a sorban.

Múlt hétvégén kiderült, hogy a selejtező csoportját megnyerő Lipcse a harmadik Bajnokok Ligája ellenfelünk, mit szólsz hozzá?
E. G. Láttam a németeket a selejtezőben, erős első hatosuk és kiváló kapusuk van, talán csak a cseresoruk gyengébb az élcsapatokénál. Ami fontos még, hogy komoly elszámolni valónk van velük… (Emlékezhetünk, két éve a BL-selejtezőben többszörösen megnyertnek hitt meccs végén a dudaszó után kaptunk gólt, majd a büntető bárbajban vereséget szenvedtünk, és óvásunk ellenére is kiestünk – a szerk.) A Szkopje az előző évekhez képest is erősebb lett, megkockáztatom, hogy a Bajnokok Ligája legjobb játékoskeretével rendelkezik. Az Astrahanochka viszont széthullott – tavaly a város szponzorálta a klubot, orosz bajnokcsapatot építettek a legjobb orosz edzővel, Yevgeni Trefilovval, azonban idénre már nem nyújtottak támogatást, Trefilov pedig a bizonytalanra nem adott, sőt, vitte magával a csapatot is. Hogy kikből épül fel az új Astrahanochka, még nem tudjuk, de az előző évi színvonalat biztosan nem éri el.

(FTC)

Hozzászólások

Továbbiak innen: Női NB I

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek