Csatlakozás

Több értelemben is első mérkőzését vívja szerdán Koszovó ellen a magyar női válogatott

Női NB I

Több értelemben is első mérkőzését vívja szerdán Koszovó ellen a magyar női válogatott

Szerdán az Elek Gyula Arénában az első lépést teheti meg mind a jövő évi franciaországi Európa-bajnokság, mind a 2020-as tokiói olimpia felé a magyar női válogatott (a jövő évi kontinensbajnokság győztese kijut az ötkarikás játékokra, két további csapat pedig részt vehet majd az olimpiai selejtezőn), ráadásul története során első alkalommal lép pályára a legfiatalabb európai ország, Koszovó legjobbjai ellen.

A mieink tétmérkőzésen hosszú idő után talán először lépnek pályára legerősebb összeállításukban (Szucsánszki Zita ezúttal nem tagja a keretnek, de még nem jött vissza a játékba a Ferencvárosban), hiszen jól emlékszünk: a tavalyi Európa-bajnokságról többek között Zácsik Szandra, Tomori Zsuzsa, Szucsánszki Zita és Kovacsics Anikó is hiányzott, utóbbi kettő pedig nem lehetett ott a júniusi, Szlovákia elleni vb-selejtezőn sem.

– Továbbra is gyakoroljuk azt a koncepciót, amelyet szeretnénk viszontlátni a csapattól, ráadásul időről-időre más-más kerettel készültünk eddig, több játékos hosszú idő után van ismét velünk, mint például Tomori Zsuzsa – mondta el Kim Rasmussen szövetségi kapitány, akit pénteki születésnapja alkalmából csokitortával lepett meg a válogatott. – Koszovó ellen nem kérdés, nem lehet kérdés a győzelem, a legfontosabb, hogy végig koncentrálni tudjunk.

A mieink keretében az eredetileg behívott játékosok közül vállsérülése miatt Pálos-Bognár Barbara nem tudott együtt készülni a csapattal, helyére Kiss Nikolettet hívta be Kim Rasmussen. A 22 fős keret tagjai közül 16 játékos léphet pályára szerdán, majd vasárnap Minszkben Fehéroroszország ellen.

Koszovót csak néhány éve ismerte el tagjaként az Európai Kézilabda Szövetség, azóta kevés tétmeccset játszott a csapat. 2015 júniusában Európa-bajnoki előselejtezőn vereséget szenvedett Finnországtól és Izraeltől, így nem jutott tovább, majd 2016 decemberében világbajnoki előselejtezőn esett ki, miután Fehéroroszországban vereséget szenvedett Svájctól, Törökországtól és a házigazdáktól is. Idén viszont megtört a jég: júniusban Európa-bajnoki előselejtezőn hazai pályán legyőzte Grúziát és Izraelt, így bejutott a selejtezőkörbe, ezáltal elitcsapattal tétmérkőzésen most találkozik először.

A magyar kézilabda-válogatottak közül Koszovó ellen eddig mindössze a férfi ifjúsági válogatott lépett pályára, a 2016-os B-csoportos Európa-bajnokságon, Imre Vilmos együttese akkor 41-18-ra győzött. Ezzel az eredménnyel most is kiegyeznénk.

A magyar női válogatott kerete:
Kapusok: BÍRÓ Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), JANURIK Kinga (Érd), KISS Éva (Győri Audi ETO)
Jobbszélsők: BÓDI Bernadett (Győri Audi ETO), KLUJBER Katrin (Dunaújvárosi KKA), LUKÁCS Viktória (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Irányítók, átlövők: GÖRBICZ Anita (Győri Audi ETO), HÁFRA Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), KISS Nikolett (Érd), KLIVINYI Kinga (Érd), KOVÁCS Anna (Dunaújvárosi KKA), KOVACSICS Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria), MAZÁK-NÉMETH Csilla (Siófok KC), SZEKERES Klára (FTC-Rail Cargo Hungaria), SZÖLLŐSI-ZÁCSIK Szandra (Budaörs), TOMORI Zsuzsanna (Győri Audi ETO)
Beállók: KISFALUDY Anett (Érd), MAYER Szabina (Alba Fehérvár KC), SIRIÁN Szederke (DVSC-TVP)
Balszélsők: GÁVAI Szonja (Érd), HÁRSFALVI Júlia (DVSC-TVP), SCHATZL Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria)

Női Eb-selejtező, 7. Csoport
1. forduló:Szeptember 27., szerda 18:00 Magyarország-Koszovó (tv: M4 Sport),19:30 Hollandia-Fehéroroszország
2. forduló:
Október 1., vasárnap 13:30 Fehéroroszország-Magyarország (tv: Sport1),20:00 Koszovó-Hollandia

(MKSZ)

Hozzászólások

Továbbiak innen: Női NB I

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek