Csatlakozás

Csak halvány esély maradt

Női VB

Csak halvány esély maradt

Az egész olimpiai ciklus eddigi legfontosabb mérkőzése vár a magyar válogatottra hétfőn 18 órától Lengyelország ellen: amennyiben a mieink megnyerik a vb-nyolcaddöntőt, óriási lépést tesznek az olimpiai selejtezőn való részvétel felé. Szünetben egy góllal a magyar csapat vezetet, ám végül Lengyelország jutott a legjobb nyolc közé. Tomori Zsuzsanna és Görbicz Anita súlyosnak tűnő térdsérülést szenvedett. A magyar válogatott kizárólag akkor szerepelhet az olimpiai selejtezőn, ha Norvégia megnyeri a világbajnokságon. 

Női világbajnokság, 2015. december 5-20., Dánia
LENGYELORSZÁG-MAGYARORSZÁG 24-23 (13-14)
Herning, játékvezetők: Lah, Sok (szlovénok).
LENGYELORSZÁG: Gawlik, Wysokinska (kapusok), Achruk 4, Gadzina, Kobylinska 3, Kocela 1, Kudlacz-Gloc 8 (1), Kulwinska 3, Labuda, Niedzwiedz 2, Pielesz, Sadej 1, Stachowska 1, Stasiak, Zalewska 1, Zych. Szövetségi kapitány: Kim Rasmussen.
MAGYARORSZÁG: Kiss É., Bíró (kapusok), Bódi, Erdősi, Görbicz 3, Hornyák 5, Kovacsicz, Kovacsics 2, Mayer 1, Planéta, Szamoránsky, Szekeres, Szucsánszki 5, Tomori 1, Triscsuk 2 (1), Zácsik 4. Szövetségi kapitány: Németh András.
Kiállítások: 8, ill. 2 perc.
Hétméteresek: 2/1, ill. 1/1.

Alig pár száz néző előtt kezdődött a találkozó, miután a házigazda dánok hétfőn nem léptek pályára. A mieink a Kiss – Kovacsicz, Tomori, Szucsánszki, Szekeres, Zácsik, Kovacsics hetessel kezdték a találkozót, támadásban pedig Szamoránsky váltotta Szekerest. Két-két Zácsik- és Kudlacz-góllal nyitották a gólok sorát a csapatok, de idegesnek tűnt a magyar válogatott, a 11. percben 5-3-as lengyel vezetésnél Szucsánszkit Görbicz váltotta, a második lengyel indulásgólt követően pedig időt kért Németh András, 7-3 után pedig Bíró Blanka váltotta Kiss Évát a kapuban. A magyar válogatottnál sem a támadás, sem a védekezés nem működött, így újabb időkérés következett az első negyedórát követően. Kezdett összeállni a „kép”, a vb-újon Hornyák is betalált emberelőnyben, de Tomori egy betörést követően a 21. percben a fájdalomtól kiabálva maradt lent, rendkívül súlyosnak tűnt térdsérülése. A magyar csapatot sokkolt az eset, de a játékunkon ez nem látszott, Hornyák remeklésével 11-5-ről kiegyenlítettünk, és a vezetést is átvettük szünet előtt. Dr. Szikora Gyula csapatorvos elmondása szerint a játékos bal térdében szalagsérülésre utaló klinikai jelek láthatóak, a pontos diagnózis azonban csak az MRI-vizsgálatöt követően állítható fel.

Szünet után közel hat percig nem esett gól, végül Zácsik törte meg a csendet, majd Szucsánszki is betalált. Az első lengyel gól a második játékrész 8. percében érkezett, de a 42. percre újra döntetlen, 17-17 volt az állás. Görbicz két szép lövéséből is gól született, majd a harmadik találatánál ő is a lábához kapott, és ápolásra szorult, az ő sérülése . Kudlacz többször is egyéni akcióból szerzett gólt, 24-22-es lengyel vezetésnél Németh András a harmadik idejét is kikérte az 54. percben, de sajnos a szerencse sem szegődött a mieink mellé, és végül egy góllal Lengyelország győzött. Vereségével a magyar válogatott kizárólag akkor szerepelhet az olimpiai selejtezőn, ha Norvégia megnyeri a világbajnokságot.

A mérkőzés előtt: Alapesetben a világbajnokság 2-7. helyezettjei szereznek jogot a márciusi olimpiai selejtezőn való részvételre, amennyiben azonban a közvetlen olimpiai részvételt már korábban kiharcoló együttesek valamelyike is a 2-7. pozíció egyikében zár, úgy a vb-8. is részt vehet a selejtezőtornán. Az eddig a legjobb nyolc közé bejutott válogatottak közül ez Norvégiára lehet érvényes, vagyis amennyiben a norvég válogatott nem nyeri meg a világbajnokságot, abban az esetben a nyolcaddöntő valamennyi nyertese örülhet.

Ennyire azonban kár előreszaladni, a magyar válogatottnak csakis egy célja lehet: legyőzni a lengyeleket. A soros ellenfél két évvel ezelőtt nagy meglepetésre bejutott a világbajnokság elődöntőjébe, a tavalyi Európa-bajnokságon azonban már halványabban teljesített, a mieink a csoportkörben sima meccsen, 29-23-ra győzték le a dán Kim Rasmussen által irányított csapatot.

A lengyelek csapata az Európa-bajnokság óta hét helyen változott, nincs a keretben a kapus Prudzienica, valamint Drabik, Gega, Grzb, Janisweska, Siodmiak és Wojtas, bekerült viszont Gawlik, Gadzina, Kobylinska, Labuda, Pielesz, Repelewska és Sadej.

(MKSZ)

Tovább
hirdetés
Kapcsolódó
Hozzászólások

Továbbiak innen: Női VB

Közvetítések ma a TV-ben

tv közvetítések kézilabda

TV közvetítések

Kézilabda mérkőzések 02.18. vasárnap

Szerző 2018-02-18

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek

Átigazolás

Átigazolási hírek

A zuhanyhiradó szerint

Szerző 2018-02-17

Átigazolási hírek

A Omayer marad

Szerző 2018-02-13
Győri Audi-ETO

Átigazolási hírek

Sztárigazolások Győrben

Szerző 2018-02-13