Csatlakozás

Fél lábbal a vb-n!

Női VB

Fél lábbal a vb-n!

Női világbajnoki selejtező, 1. mérkőzés:
AUSZTRIA-MAGYARORSZÁG 23-41 (9-20)
Graz, 1000 néző.V.: Nabokau, Kulik (fehéroroszok).
Ausztria: Blazek, Curic (kapusok), Berisha, Dedic 1, Frey 9, Gangel, Huber 3, Ivancok 1, Kaiser, Kovács P. 5, Logvin, Magg, Neidhart, Schindler 2, Tomasini 1, Wess 1. Szövetségi kapitány: Herbert Müller.
Magyarország: Bíró, Janurik, Kiss (kapusok), Faluvégi 4, Háfra 5, Klivinyi 3, Klujber 5, Kopecz 1, Lukács 3, Márton 3, Mészáros, Schatzl 4, Szabó L. 1, Tomori 2, Tóth G. 9, Tóvizi 1. Szövetségi kapitány: Kim Rasmussen.
Kiállítások: 14, ill. 4 perc.Hétméteresek: 5/5, ill. 4/3.

Kim Rasmussen szövetségi kapitány: – Nem számítottam ilyen nagy különbségű győzelemre, hiszen tavaly az osztrák válogatott szoros, jó meccseket játszott Romániával, Oroszországot pedig egy alkalommal le is győzte. A keretünk nagyon fiatal, a játékunk pedig nagyon jól működött. Nagy tempót diktáltunk, ebben pedig elfáradtak az osztrákok, nagyon büszke vagyok a lányokra! Két félidőn túl vagyunk a selejtező-párharc négy játékrészéből, és örülök, hogy koncentráltan tudtunk kézilabdázni, és azt játszottuk, amit elterveztünk. Hazai pályán is jól kell teljesítenünk, hiszen a magyar szurkolók is ezt várják el tőlünk, nekik is bizonyítanunk kell.

Kovacsics Anikó nélkül lépett a pályára a magyar válogatott a vasárnapi vb-selejtezőn, aki lábsérüléssel küzd, az irányítónak az Achilles-ína melletti izom vált érzékennyé, ezért a magyar válogatott nem kockáztatta játékát.

Kiválóan kezdte a mérkőzést a magyar együttes, így az osztrákok szövetségi kapitánya már tizenegy perc után időt kért. Nem sokat segített az 1 perc, a magyarok végig fölényben játszottak, ráadásul a fiatalok is jól szálltak be, Márton és Klujber is eredményes volt. A szünetben 11-gyel vezetett Kim Rasmussen együttese.

A folytatásban sem változott a játék képe, a 43. percben már a 30. találatát szerezte Magyarország, a kapuban pedig Januirk gyönyörű védéseket mutatott be. A találkozó végére 18-ra nőtt a magyarok előnye, ezzel nagy lépést tettek a világbajnokság felé.

A párharc győztese kijut a november 30. és december 15. között rendezendő kumamotói olimpiai kvalifikációs világbajnokságra. A japán torna aranyérmese kvótát szerez a 2020-as tokiói játékokra, a 2–7. helyezettek pedig részt vehetnek a jövő áprilisi selejtezőtornákon.

Visszavágó:

2019. június 5., szerda, 18:00, Zalaegerszeg: Magyarország-Ausztria.

(MKSZ)

Hozzászólások

Továbbiak innen: Női VB

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek