Csatlakozás

Győzelem Szenegál ellen

Női VB

Győzelem Szenegál ellen

Női világbajnokság,Japán. C-csoport, 4. forduló:
Magyarország-Szenegál 30-20 (17-9)
Yatsushiro, 2000 néző.V: Alpaidze, Berjozkina(oroszok)
Magyarország: Bíró, Faluvégi 2, Háfra 2, Kiss, Klujber 2 (2), Kovács 6, Kovacsics 2, Lukács 1, Márton 5, Schatzl 1, Szabó 1, Tomori 3, Tóth 2, Tóvizi 2, Triffa, Vámos 1.Szövetségi kapitány: Kim Rasmussen.
Szenegál: Ba, Camara 1, Dapina 1 (1), Diop 1, Kamdop 2, Kante, Keita 2, Lo, Ndiaye 3, Paye, Sako, Sankhare 5, Seck 2, Sene 1, Sy 2, Sylla.Szövetségi kapitány: Bougeant Frederic.
Kiállítások: 4, ill. 8.Hétméteresek: 3/2, ill. 1/1.
Kazahsztán-Spanyolország 16-43 (11-19),Montenegró-Románia 27-26 (11-12)

A védekezésünk stabil lábakon állt az első félidőben Triffa vezérletével, aki szép védéseket mutatott be, tíz perc alatt, mindössze egy gólt kapott. Háfra többször is vállalkozott a mérkőzés elején, de nem sikerült gólra váltani a próbálkozásait, Kovacsics viszont kétszer is eredményes volt, tizenegy perc után már 6-2-re vezettek a mieink. Szenegál kért időt. A támadásunk kissé döcögött az első játékrészben, majd az átlövőink percei következtek, Kovács kapott most több lehetőséget, aki egymás után három találattal növelte a magyar gólszámot, majd Háfránál is megtört a csend, aki a jobb felsőt lőtte ki (10-4). Tóvizi is élt a lehetőségekkel, aki gyors támadás végén lőtt szép gólt, majd Kovácstól kapott jó labdát (13-5). A 28. percben kért időt a magyar szövetségi kapitány, majd Márton is feliratkozott a góllövők listájára. A szünetre nyolc gólos előnnyel mehettünk (17-9).

A folytatásban Kiss váltotta Triffát a kapuban, aki remekül szállt be, de támadásban ismét nehézségeink akadtak. Háfra góljai akadtak el a szenegáli kapusban, de Klujber lövései sem értek célt. Szélről viszont továbbra is eredményes volt a magyar válogatott, Faluvégi talált be szépen (22-14). A 42. percben időt kért Kim Rasmussen. Mártonra játszottuk ki a labdát, aki nem hibázta el, majd Tóth lőtt alulról a bal alsóba, ezzel már tíz volt a különbség a javunkra (24-14). Nem kellett izgulnunk az utolsó negyedben, az afrikaiak nem tudtak komolyabban ráijeszteni a magyarokra, akik hozták a papírformát, tíz góllal győztük le Szenegált (30-20). A mérkőzés legjobbjának Márton Grétát választották.

Az már biztos, hogy Montenegró és Spanyolország továbbjutott a C-csoportból, az egymás elleni pénteki mérkőzésüknek csupán a tovább vitt pontok miatt lesz tétje. A magyar válogatott pénteken magyar idő szerint 11 órakor ki-ki meccset játszik Romániával, mivel jobb az összesített gólkülönbségünk, így már a döntetlen is továbbjutást jelent.

Kim Rasmussen: – Nagyon koncentrált és remek első félidőt produkáltunk, a játékosokon azt láttam, hogy segítették egymást. A támadás is jól működött, jól játszottak a támadóink, Kovacsics és Háfra az első öt perc után visszajött és keményen játszott, de azt hiszem, hogy minden játékos hozzátett ehhez a győzelemhez. Forgattam a csapatot, hogy mindenki tudjon egy kis önbizalmat szerezni, de egyáltalán nem volt egy könnyű meccs. Kilenc méterről sok gólt tudtunk lőni, nagyon fontosak ezek a távoli gólok szerzése, de azért az is igaz, hogy nehéz volt Szenegál ellen játszani, jó védekezésük volt.
(MKSZ)

Hozzászólások

Továbbiak innen: Női VB

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek