Csatlakozás

Nem sikerült a továbbjutás

Női VB

Nem sikerült a továbbjutás

Női világbajnokság, Japán.C-csoport, 5. forduló:
Románia-Magyarország 28-27 (10-16)
Yatsushiro,V: Kuttler, Merz.
Románia: Bacaoanu, Dache, Dedu, Dumanska, Florica 1, Iuganu 6, Neagu 10 (9), Ostase 1, Perianu 2, Pintea 2, Polocoser, Pristavita 1, Seraficeanu 5, Udristioiu, Vizitiu, Zamfirescu. Szövetségi kapitány: Ryde Tomas.
Magyarország: Bíró, Faluvégi, Háfra 4, Kiss, Klujber 1 (1), Kovács 1, Kovacsics 6, Lukács 2, Márton, Schatzl 2, Szabó 6 (3), Tomori 3, Tóth, Tóvizi 1, Triffa, Vámos 1. Szövetségi kapitány: Kim Rasmussen.
Kiállítások: 12, ill. 8.Hétméteresek: 9/9, ill. 4/4.

Montenegró-Spanyolország 26-27 (14-14),Szenegál-Kazahsztán 30-20 (15-7) A csoport végeredménye: 1. Spanyolország 10 p (+60), 2. Montenegró 8 p (+14), 3. Románia 6 p (-8), 4. Magyarország 4 p (+28), 5. Szenegál 2 p (-18), 6. Kazahsztán 0 p (-72)

Jó tempóban és kiválóan kezdte a találkozót a magyar válogatott, egy 5-0-ás sorozattal nyitottuk a mérkőzést, Bíró pedig jó napot fogott ki, előbb Neagu lövését védte, de a kipattanót a románik szerezték, ám Pintea ziccere Bíróban akadt el. Az első magyar találatot Tomori szerezte, majd Kovacsics lőtt a bal alsóba. Hat perc után Románia kénytelen volt időt kérni. Az első román találatra nyolc percig kellett várni, Perianu talált be (1-5). Negyed óra után, négy gólos magyar vezetésnél kért időt Kim Rasmussen. Bíró továbbra is parádézott a kapuban és Háfra is elkapta a fonalat, időkérés után ismét ellépett a magyar válogatott és előnyünket sikerült a szünetig megőrizni, hat gólos magyar vezetéssel zárta az első felvonást Magyország (10-16).

Támadásban több hibával kezdte a második felvonást a magyar válogatott, nyolc perc alatt mindössze két gólt szereztünk. Megfelezte hátrányát Románia, így időt kért a magyar szövetségi kapitány (15-18). Bő negyed óra után egy gólra zárkózott fel Románia, majd Kovacsics bújt be a védők közé és szép bombát lőtt (19-21). Bíró hiába védett, ismét hetest kaptak a románok, Neagu nem hibázta el, a túloldalon pedig Szabó lőtte be a büntetőt. Stabilan tartotta a két gólos előnyét a magyar válogatott, Kovacsics óriási gólokkal járult hozzá a magyar előnyhöz, Bíró pedig a kapuban teljesített jól továbbra is. Három perccel a vége előtt ráijesztett Románia a mieinkre, nem tudtunk mit kezdeni az ellenfél hét a hat elleni játékával és egy gólra zárkózott fel, az utolsó percre pedig egyenlíteni is tudott, így időt kért Kim Rasmussen. Nyolc másodperccel a vége előtt hetest kaptak a románok, amit Neagu értékesített, így Románia nyert és jutott a középdönbtőbe (27-28).

Kim Rasmussen: – Ez az én felelősségem, az én hibám. Nem igazán tudtam megtalálni a helyes játékot, próbáltam szélesre húzni a játékot, de ha hét a hat ellen játszott Románia, középen megállítottuk őket, de a széleket nem tudtuk védeni. Nagyon sajnálom, ez nem volt egy jó munka a részemről. Nem koncentrálok most az Elnök Kupára, most túl csalódott vagyok, hogy elvesztettük ezt a mérkőzést. Nagyon szomorú vagyok a lányok miatt, a szurkolók miatt a kézilabda szövetség miatt.

Siti Beáta: – Nagyon nehéz most megfogalmazni az érzéseket. Játékosként már átéltem hasonlót, nagyon fájt, nagyon nehéz volt felállni belőle és edzőként is nehéz lesz most. Nem tudom mennyi idő alatt lehet majd begyógyítani ezt a sebet. Borzasztóan sajnálom ezt a vereséget. Amikor elkezdtük a második félidőt emberhátrányban voltunk, éreztük, hogy nehézségünk akadt támadásban, de még mindig volt három gólos előnyünk, de nem tudtuk megoldani a hét a hat elleni védekezést. Ekkor már volt egyfajta kapkodásunk és elbizonytalanodott kissé a csapat, nem tudtunk kontrollt tartani. Sokkal higgadtabbnak kellett volna ezekben a pillanatokban lennünk, de ezen már utólag nem tudunk változtatni.

Kovacsics Anikó: – Nem is jutok most szóhoz… Az első félidei szuper játékunk után ezt most nagyon elrontottuk. Érezhető volt, hogy amíg a védekezésünk nem áll össze és folyamatosan gólt kapunk, nyilván megbosszulja magát, ha támadásban nem lövünk gólt. Az első félidőben nagyon jól ment a támadás, a másodikban a románok is belevariáltak, de védekezésben alulmaradtunk. Még nem gondolkozom az Elnök Kupán, mert ez a vereség most még nagyon fáj, de nyilván nem úgy megyünk oda, hogy nem érdekel minket, de ez már nem ugyanaz.

További program:
Elnök Kupa, a 13-16. helyért:december 8., vasárnap, 4:30: Magyarország-Argentína
(MKSZ)

Hozzászólások

Továbbiak innen: Női VB

 • Női VB

  2019.női Vb. győztes: Hollandia

  Szerző

  Befejeződött Japánban a 24. Női Vb. A döntőben Hollandia, nagy izgalmak után első vb.győzelmét szerezte Spanyolország...

 • Női VB

  Győzelem Szenegál ellen

  Szerző

  Női világbajnokság,Japán. C-csoport, 4. forduló: Magyarország-Szenegál 30-20 (17-9) Yatsushiro, 2000 néző.V: Alpaidze, Berjozkina(oroszok) Magyarország: Bíró, Faluvégi...

 • Női VB

  Szoros vereség Montenegrótól

  Szerző

  Női világbajnokság,Japán. C-csoport, 3. forduló: MAGYARORSZÁG-MONTENEGRÓ 24-25 (12-13) Kumamoto,1600 néző.V: Garcia, Marin(spanyolok) Magyarország: Bíró, Kiss É.,...

 • Női VB

  Magabiztos siker a nyitányon

  Szerző

  Női világbajnokság, Japán 1. forduló: C-csoport, Magyarország-Kazahsztán 39-15 (22-8) Jacusiro, 1900 néző. V: Hizaki, Ikebucsi (japánok)...

 • Női VB

  Szöul kupa 2019

  Szerző

  A női kézilabda válogatott a Japánban, Kumamotóban 2019.november 30-december 15 között női vb-n vesz részt. A...

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek