Csatlakozás

Női VB. Dánia

Női VB

Női VB. Dánia

Négy nappal a dániai női világbajnokság rajtja előtt sajtótájékoztatót tartott a MagyarKézilabda Szövetség. Dr. Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke elmondta: az MKSZ Elnöksége hivatalos célként az olimpiai kvalifikáció közvetlen megszerzését vagy az ötkarikás selejtezőn való részvétel kiharcolását, azaz a legjobb hét közé kerülést fogalmazta meg hivatalos célkitűzésként. Az eseményen dr. Kocsis Máté ezredik válogatottbeli gólja alkalmából egy különleges mezzel ajándékozta meg a nemzeti együttes kapitányát, Görbicz Anitát. Németh András szövetségi kapitány 18 játékossal utazik ki a tornára, a keret az elutazásig még 19 fővel készül. 

A világbajnokságok nem egyformák, az olimpia előtti években a jó eredmény elérése kiemelten fontos, hiszen ez nyithat utat az ötkarikás játékokon való részvétel felé –hangsúlyozta az eseményen dr. Kocsis Máté, a szövetség elnöke. – Bízunk benne, hogy a torna során és annak végén a magyar emberek büszkék lehetnek a nemzeti csapatra, kérjük, mindenki támogassa a válogatottat, legyünk mi, szurkolók az együttes nyolcadik tagja! Az MKSZ a maga részéről igyekezett a csapat minden kérését teljesíteni és minden feltételt biztosítani a felkészülés során, és nem lesz ez másként Dániában sem. Ezúton is szeretnék sok sikert és eredményes szerepelést kívánni a lányoknak!

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a Nemzetközi Kézilabda Szövetség tájékoztatta az MKSZ-t az olimpiai selejtezők rendezésijogainak odaítéléséről, ennek alapján a korábbiakkal ellentétben nem a világbajnokságok 2-4. helyezettjei adhatnak otthon a kvalifikációs tornáknak, hanem bármelyik résztvevő pályázhat annak érdekében, hogy a selejtezők házigazdája lehessen. Dr. Kocsis Máté elmondta, hogy a Magyar Kézilabda Szövetség mind a női, mind a férfi olimpiai selejtezők rendezésére beadja pályázatát.

Németh András szövetségi kapitány a felkészülést értékelve kiemelte, hogy remek lehetőségek mellett dolgozhatott a csapat, ajátékosok jó formában vannak, és egy-két könnyebb sérüléstől eltekintve semmi nem befolyásolta az edzésmunkát. – Jó hangulatban várjuk a világbajnokságot, úgy érzem, jó esély van az eredményes szereplésre. Az első három csoportellenfelünkre, Tunéziára, Szerbiára és Montenegróra már külön is készülünk, és már várjuk a szombati rajtot.

A válogatott csapatkapitányát, Görbicz Anitát a sajtótájékoztatón 1000. válogatottbeli gólja alkalmából dr. Kocsis Máté elnök egy különleges mezzel köszöntötte. – Nagyon jól esett a köszöntés, a legfontosabb azonban a csapat szereplése. Bár kisfiam még fél éves sincs, ugyanazt a munkát végzem, mint a többiek. A baba itthonról szurkol majd nekem, így én is jobban tudok majd koncentrálni. Szeretném megköszönni én is a szövetségnek a felkészülés során biztosított feltételeket, nekünk valóban csak a játékra kell figyelnünk.

A női világbajnokság csoportbeosztása:

A-csoport (Herning): Dánia, Montenegró, Magyarország, Japán, Tunézia, Szerbia

B-csoport (Naestved): Kuba, Svédország, Hollandia, Lengyelország, Kína, Angola

C-csoport (Kolding): Brazília, Franciaország, Argentína, Dél-Korea, Kongói DK, Németország

D-csoport (Frederikshavn): Norvégia, Spanyolország, Románia, Oroszország, Puerto Rico, Kazahsztán

A magyar válogatott mérkőzésprogramja az A-csoportban:

  1. december 5., szombat, 18:00: Magyarország-Tunézia (tv: Sport1)
  2. december 6., vasárnap, 18:30: Szerbia-Magyarország (tv: Sport1)
  3. december 8., kedd, 18:30: Montenegró-Magyarország (tv: Sport1)
  4. december 9., szerda, 20:45: Magyarország-Dánia (tv: Sport1)
  5. december 11., péntek, 16:15: Magyarország-Japán (tv: Sport1)

Résztvevők, lebonyolítás

A csoportok első 4-4 helyezettje jut a nyolcaddöntőbe, a legjobb 16 közé. A csoportok 5-6. helyezettjei az Elnöki Kupában játszanak a 17-24. helyekért.Résztvevők, lebonyolítás

Tovább
hirdetés
Kapcsolódó
Hozzászólások

Továbbiak innen: Női VB

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek

Átigazolási hírek

FTC: váltás a jobb átlövő poszton

Szerző 2018-03-07

Átigazolási hírek

Mariama Signaté jövőre is Érden

Szerző 2018-03-07