Csatlakozás

Női VB. Dánia

Női VB

Női VB. Dánia

Magabiztosan, 19 góllal győzött Tunézia ellen a magyar válogatott a dániai világbajnokság 1. fordulójában. A mieinknél mindenki lehetőséget kapott, és élt is a lehetőséggel. Vasárnap Szerbia ellen folytatja a tornát a csapat.
Női vb, A-csoport, 1. forduló:
MAGYARORSZÁG-TUNÉZIA 39-20 (16-5)
Herning, játékvezetők: Alpaidze, Berezkina (oroszok).
MAGYARORSZÁG: Kiss É., Bíró (kapusok), Bódi 3, Bulath 1, Erdősi 4, Görbicz 5 (1), Kovacsicz 3, Kovacsics 2, Mayer 3, Planéta, Szamoránsky 2, Szekeres, Szucsánszki 3, Tomori 6, Triscsuk 3, Zácsik 4. Szövetségi kapitány: Németh András.
TUNÉZIA: Abdallah, Ben Slama, Hamza (kapusok), Amiche, Chebbah 10 (2), Dardour, Gherissi, Hamrouni, Jlezi 5, Jouini 1, Khouildi, Kouki 2, Rejeb, Rezgui 1, Sfar Ben Chker 1, Toumi. Szövetségi kapitány: Mohamed Riadh Sanaa.
Kiállítások: 4, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 2/1, ill. 2/2.

Németh András szövetségi kapitány: – Örülök az eredménynek, a csapat megcsinálta, amire készültünk. Az első félidőben a védekezésünk jól működött, szünet után pedig egyre jobb támadásokat is vezettünk, akkor már kicsit felpuhult a védelmünk. Az első meccs feladata volt, hogy játékba lendüljünk, ezt sikerrel teljesítettük. Bíró Blanka bokasérülése kapcsán az egészségügyi stáb arról tájékoztatott, hogy van remény a holnapi pályára lépésére. A szerbeket láttuk Montenegró ellen, jó eredményt értek el, de az eddigi elemzésekhez képest nem okoztak meglepetést.

Tomori Zsuzsanna, a mezőny legjobbja: – Két hete arra készültünk, hogy az első meccs jól sikerüljön. A fegyelmezett védekezésünk és a támadójátékunk alapján azt mondhatom, hogy végrehajtottuk, amit elterveztünk és megmutattuk az erőnket. Sok variációban tudunk játszani, ezt szeretnénk igazolni a továbbiakban.

Zácsik Szandra: – Az eredményt tekintve ez nem tipikus első mérkőzés volt, hanem sokkal simább annál, de azért érződött, hogy most játszunk először a vb-n. Kezdetnek mindenképpen biztató, és egyre jobbak leszünk.

Bulath Anita: – Nem mondtuk ki, de abban bíztunk, hogy ilyen nagy különbséggel győzünk majd. Már most meg akartuk mutatni, hogy komolyan számolni kell velünk, erősek vagyunk, ez sikerült is. Emellett mindenki játéklehetőséget kapott, belerázódhatott a vb-be, ez is nagyon hasznos volt.

Bíró Blanka, akit bokasérülés miatt le kellett cserélni: – Szerencsére nem komoly a baj, a bokámat húztam meg, de rendben lesz. Úgy érzem, a csapat is jól kezdett, és mi is rendben leszünk.

Bár az afrikaiak első támadásából gól született, jól kezdett a magyar együttes, hamar összeállt a védekezés, így már negyedóra után hat gólos magyar előnynek örülhettünk. Húsz perc múltán érkezett Görbicz, Mayer, Planéta és Bódi is, forgatta tehát a csapatot Németh András. Dekoncentráltabbá váltak a mieink, Németh András időt is kért nyolc perccel az első félidő vége előtt. Erdősi rögtön pályára kerülése után gólt szerzett, és védekezésben Triscsuk is szerepet kapott. Odatette magát a magyar csapat, Görbicz parádés passzából Mayer szerzett gólt, majd Triscsuk találatával már tíz góllal vezettünk, szünetben pedig még tovább növeltük az előnyt.

Szünet után Bíró érkezett a magyar kapuba, a magyar csapat pedig tovább tudta növelni előnyét. A 40. percben egy padlómatricán Bíró Blanka megcsúszott, és ápolni kellett a bokáját. Tomori a kispadról visszatérve emberhátrányból is betalált, Chebbah azonban elkapta a fonalat, és a 49. percben már a nyolcadik gólját szerezte. A mieink sikerét nem fenyegette veszély, végül 19 gólos győzelemmel szerezte meg első pontjait a magyar válogatott, amely vasárnap a Montenegró elleni döntetlennel kezdő szerbek ellen lép pályára.

MONTENEGRÓ-SZERBIA 28-28 (16-14)

(MKSZ)

Tovább
hirdetés
Kapcsolódó
Hozzászólások

Továbbiak innen: Női VB

Közvetítések ma a TV-ben

tv közvetítések kézilabda

TV közvetítések

Kézilabda mérkőzések 02.18. vasárnap

Szerző 2018-02-18

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek

Átigazolás

Átigazolási hírek

A zuhanyhiradó szerint

Szerző 2018-02-17

Átigazolási hírek

A Omayer marad

Szerző 2018-02-13
Győri Audi-ETO

Átigazolási hírek

Sztárigazolások Győrben

Szerző 2018-02-13