Csatlakozás

Remek győzelemmel közel az Eb-hez

Női VB

Remek győzelemmel közel az Eb-hez

Három góllal győzött a vb-4. lengyelek otthonában a magyar női válogatott Eb-selejtezőn, ezzel óriási lépést tett a svédországi kontinensviadalon való részvétel felé. Vasárnap a két együttes ismét egymás ellen lép pályára Érden.

Női Eb-selejtező, 5. csoport, 3. forduló:
LENGYELORSZÁG-MAGYARORSZÁG 24-27 (13-13)
Koszalin, játékvezetők: Vujacsics, Kazanegra (montenegróiak).
LENGYELORSZÁG: Gawlik, Wysokińska (kapusok), Achruk 3, Drabik, Gęga 4, Jochymek, Kobylińska 2, Kocela 3, Kołodziejska 2, Kulwińska 1, Pielesz, Siódmiak 5, Stachowska, Stasiak 3, Zalewska, Zych 1. Szövetségi kapitány: Kim Rasmussen.
MAGYARORSZÁG: Bíró, Kiss É. (kapusok), Erdősi 3, Hornyák D., Kisfaludy 2, Klivinyi 2, Kovács A. 1, Kovacsics, Lukács 1, Orbán Ad. 3, Schatzl 1, Szamoránsky 1, Szekeres, Szucsánszki 3, Triscsuk 4 (1), Zácsik 6. Szövetségi kapitány: Elek Gábor, Ambros Martin.
Kiállítások: 4, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 2/2, ill. 1/1.

Elek Gábor szövetségi kapitány: – Nagyon akartuk a győzelmet, jól is kezdtük a mérkőzést. Ezt követően emberhátrányba kerültünk, felzárkóztak a lengyelek, és a kapuscsere is megfogott minket. Rendeztük a sorainkat, a második félidő már nem volt kérdéses, kézben tartottuk a meccset. Mindannyian nagyon boldogok vagyunk, hogy győztünk, ám mindez akkor ér valamit, ha vasárnap Érden is győzni tudunk. Fontos volt, hogy az eddigi néhány nap alatt elvégzett munkában higgyenek a játékosok. Mindenki nagyon akarta a sikert, bízunk egymásban, ez döntő tényezőnek bizonyult. Sok elemet még tovább tudunk pontosítani, az eddigi négy napi közös munka alatt nem lehetett még csodát tenni, az idegenbeli győzelem azonban nagyon értékes.

Remek hangulatú találkozón jól kezdett a magyar válogatott, támadásban Kovács Anna és Kisfaludy is szerepet kapott, utóbbi a védekezésben is szerepet kapott hármas védőként, de az 5. percben gólt is szerzett, ezzel már 4-1-re vezettek a mieink, majd 6-2-nél a lengyelek kértek időt, elsősorban a magyar védekezés volt határozott és eredményes. Erdősi jól fejezett be egy lerohanást, majd kapust cserélt a hazai csapat. Emberhátrányba került a magyar válogatott, de Triscsuk így is szép gólt dobott. 9-4 után azonban nagy léptekkel zárkózott fel az ellenfél, Szucsánszki helyett Kovacsics lépett pályára, és szoros lett a találkozó: a 20. percben 9-9 volt az állás, amikor a magyar válogatott is időt kért. Mindez megtette hatását, ismét a mieink vezettek Triscsuk remeklése nyomán, végül döntetlennel zárult a félidő.

Szünet után visszatért a magyar kezdőhetes, Szucsánszki rögtön góllal jelezte, hogy ismét pályán van. Kiss Éva többször is eredményesen avatkozott közbe, ennek révén három góllal ismét a magyar válogatott vezetett, majd Kovács Anna is megszerezte első gólját, ezzel 20-16 lett az állás. Öt gólos előnyünket követően zsinórban három lengyel gól következett, kissé megállt a magyar támadójáték, de Klivinyi pályára lépését követően egy gólpasszal és két góllal nagyszerűen szállt be a mérkőzésbe, 24-19-nél pedig harmadik idejét is kikérte Kim Rasmussen. Sokáig nem született gól 25-21 után, majd a lengyelek találtak be, de Triscsuk is megtalálta a rést. A lengyelek azonos létszámnál is mezőnyjátékost hoztak be támadásban a kapus helyett. Az 54. percben a magyar stáb időt kért, majd Kiss Éva háromszor egymás után védeni tudott, majd 26-23-nál Szamoránsky gólt szerzett, ezzel biztossá vált a magyar győzelem, és ezzel szinte biztossá vált, hogy a magyar válogatott ott lesz a decemberi Európa-bajnokságon.

FINNORSZÁG-SZLOVÁKIA 15-29 (8-15)

A csoport állása: 1. Magyarország 6 p (97-68), 2. Lengyelország 4 p (76-60), 3. Szlovákia 2 p (69-70), 4. Finnország 0 p (52-96)

További eredmények:
1. csoport:
Litvánia-Fehéroroszország 21-29 (10-15)
Románia-Norvégia 25-20 (16-9)

2. csoport:
Csehország-Szerbia 25-30 (15-17)

3. csoport:
Bulgária-Ausztria 20-33 (10-13)
Hollandia-Spanyolország 31-21 (13-10)

6. csoport:
Oroszország-Dánia 31-27 (16-12)

7. csoport:

Németország-Franciaország 21-23 (10-9

)A csoport első két helyezettje, valamint a 7 selejtezőcsoport legjobb 3. helyezettje vehet részt az Európa-bajnokságon.

(MKSZ)

Tovább
hirdetés
Kapcsolódó
Hozzászólások

Továbbiak innen: Női VB

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek