Csatlakozás

Szoros vereség Montenegrótól

Női VB

Szoros vereség Montenegrótól

Női világbajnokság,Japán. C-csoport, 3. forduló:
MAGYARORSZÁG-MONTENEGRÓ 24-25 (12-13)
Kumamoto,1600 néző.V: Garcia, Marin(spanyolok)
Magyarország: Bíró, Kiss É., Triffa (kapusok), Faluvégi 2, Háfra 2, Klujber 2 (2), Kovács, Kovacsics, Lukács 6, Márton, Schatzl 7, Szabó 2 (2), Tomori 2, Tóth, Tóvizi 1, Vámos.Szövetségi kapitány: Kim Rasmussen.
Montenegró: Rajcsics, Batinovics, Nenezics (kapusok), Brnovics 2, Bulatovics 2, Deszpotovics 1, Grbics, Jaukovics 4, Klikovac, Mehmedovics 1, Mugosa, Premovics, Radicsevics 8 (4), Raicsevics 7 (1), Ramuszovics, Ujkics.Szövetségi kapitány: Johansson Per Anders.
Kiállítások: 4, ill. 14. Hétméteresek: 6/4, ill. 5/5.

Spanyolország-Szenegál 29-20 (14-13),Románia-Katahsztán 22-20 (14-11)

A mieink támadhattak az első gólért, ám kimaradt a ziccer, majd emberhátrányban támadhatott Montenegró, de labdát szereztünk, Lukács pedig hetest harcolt ki, amit Klujber értékesített. Az első tíz percben többször is kerültünk létszámfölénybe, de különösebb előnyre nem tudott szert tenni a magyar csapat. Hátul viszonylag jól működtek a mieink és Bíró is hozzátette a magáét, Lukács pedig nagyon biztosan váltotta gólra a helyzeteit, Schatzl találatával már két góllal is vezettünk (9-7). Hamar elúszott azonban a két gólos előnyünk, Klujber szabálytalankodott és hetest ítéltek, amelyet Rajcsevics a kapuba ejtett. Időt is kért Kim Rasmussen. Még tartott az emberelőnyünk, ám Lukács kihagyta a helyzetet, majd a túloldalon szereztek könnyű gólt (9-9). Montenegró a 24. percben vezetett először, majd Klikovacot küldték ki piros lappal, de ezt is elbírta Montenegró. Bíró hiába mutatott be szép védéseket, többször is eladtuk a labdát, vagy hagytuk ki a helyzeteinket. Az ellenfél sokszor került emberhátrányba, de ennek ellenére is egy gólos előnnyel mehetett a szünetre (12-13).

Nagy tempóban indult a második felvonás is, Faluvégi szerezte az egyenlítő gólt, de két montenegrói hetes következett, így először kerültünk két gólos hátrányba a mérkőzésen, Bulatovics találatával pedig már hárommal is ellépett Montenegró. Nagyon keményen védekezett az ellenfél, míg a mieink nem találták a megoldást sem elöl, sem hátul, így magyar időkérés következett. Kicsit felrázta a magyar szövetségi kapitány a csapatát, előbb Lukács volt eredményes, majd Tóvizi kapott jó labdát és lőtt a jobb alsóba (16-17). Bulatovics vesztett labdát, majd Lukács indult gyorsan, aki továbbra is biztos kézzel lőtte a helyzeteit, így sikerült egyenlíteni, Bíró védése után pedig a vezetésért támadhattunk, Schatzl szerzett szép gólt (18-17). Nem tartott sokáig az örömünk, ismét hátrányba került a magyar együttes, Szabó pedig hetest hibázott, majd Montenegró lőtte be a ziccert (19-20). Többször elpasszoltuk a labdát, így a hajrához érve rendre futottunk az eredmény után, nem találtunk jó lövőhelyzeteket. Kapkodva és bátortalanul játszott az utolsó tíz percben is a magyar válogatott, hiába Bíró védései és a hatékony szélsőjáték, a magyar válogatott egy gólos vereséget szenvedett.

Kim Rasmussen: – Apró dolgokon ment el a mérkőzés, jobbak lehettünk volna, de nagyon büszke vagyok a lányokra. Küzdöttek, mindent megtettek, amit tudtak. Voltak fizikális problémáink a végén, elfáradtunk. Mindent megpróbáltunk és természetesen megnéztük, hogy mi működhet ellenük, de nem sikerült megvalósítani. Próbáltuk levenni a nyomást a csapatról, visszamentünk az alapokhoz, amit gyakoroltunk, de nem azt játszottuk, amit tudunk, amik mi vagyunk. Az egyik legnehezebb csapat ellen játszottunk a csoportunkban, az ilyen ellenfél ellen néha nyersz, néha vesztesz, apróságokon múlt az egész. Most már arra kell fókuszálnunk, hogy Szenegál ellen felkészüljünk, majd Románia ellen nyerjünk. Még egyszer hangsúlyozom, nagyon büszke vagyok a csapatomra, hisz mindent megtettek.

Tomori Zsuzsanna: – Nagyon szoros mérkőzés volt, nem mondanám, hogy nagyon elrontottuk, inkább sok hibát csináltunk. Végig szerettük volna megnyerni a mérkőzést, mindig vissza is jöttünk, mindig meg tudtunk újulni, nem úgy, mint a spanyolok ellen. Egyszerűen a támadásunk nem akar összeállni ezen a világbajnokságon, a védekezésünk úgy gondolom, hogy jó volt. Sajnos féltávról lövöldöztünk, ziccereket hagytunk ki, ami most megbosszulta magát. Úgy érzem, hogy ma jobban lehetünk szomorúak, hiszen meccsben voltunk és mi is megnyerhettük volna egy góllal a mérkőzést. Nagyon sajnálom, hogy a végén nem sikerült fordítanunk. Tovább kell mennünk, van még két mérkőzésünk, nagyon bízom benne, hogy továbbjutunk.

(MKSZ)

A-csoport,Szlovénia–Angola 24–33 (12–16),Hollandia–Kuba 51–23 (22–11),Norvégia–Szerbia 28–25 (13–12)

D—csoport,Oroszország–Kongói DK 34–13 (19–7),Kína–Argentína 28–34 (13–18),Svédország–Japán 34–26 (14–13)

Hozzászólások

Továbbiak innen: Női VB

 • Női VB

  2019.női Vb. győztes: Hollandia

  Szerző

  Befejeződött Japánban a 24. Női Vb. A döntőben Hollandia, nagy izgalmak után első vb.győzelmét szerezte Spanyolország...

 • Női VB

  Nem sikerült a továbbjutás

  Szerző

  Női világbajnokság, Japán.C-csoport, 5. forduló: Románia-Magyarország 28-27 (10-16) Yatsushiro,V: Kuttler, Merz. Románia: Bacaoanu, Dache, Dedu, Dumanska,...

 • Női VB

  Győzelem Szenegál ellen

  Szerző

  Női világbajnokság,Japán. C-csoport, 4. forduló: Magyarország-Szenegál 30-20 (17-9) Yatsushiro, 2000 néző.V: Alpaidze, Berjozkina(oroszok) Magyarország: Bíró, Faluvégi...

 • Női VB

  Magabiztos siker a nyitányon

  Szerző

  Női világbajnokság, Japán 1. forduló: C-csoport, Magyarország-Kazahsztán 39-15 (22-8) Jacusiro, 1900 néző. V: Hizaki, Ikebucsi (japánok)...

 • Női VB

  Szöul kupa 2019

  Szerző

  A női kézilabda válogatott a Japánban, Kumamotóban 2019.november 30-december 15 között női vb-n vesz részt. A...

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek