Csatlakozás

Siker és döntő a Kárpát Kupán

Nemzetközi

Siker és döntő a Kárpát Kupán

Sokat hibázott a magyar női válogatott a Romániában,Kolozsváron zajló Kárpát Kupa elődöntőjében, ám a második félidőben a holland B együttes fölé kerekedett. Görbicz Anitáék 30-26-ra nyertek, s vasárnap a döntőben lépnek pályára.

Női válogatott, Kárpát Kupa:
MAGYARORSZÁG–HOLLANDIA B 30-26 (12-13)
Kolozsvár, V.:Brunovsky, Canda (szlovákok).

MAGYARORSZÁG: Janurik, Szikora (kapusok), Bódi 3, Erdősi 2, Görbicz 5 (2), Hornyák, Kisfaludy 3, Klivinyi 1, Kovács 6, Kovacsics, Mészáros, Schatzl 3, Szekeres, Szucsánszki 6, Triscsuk 1. Szövetségi kapitány: Kim Rasmussen.
HOLLANDIA B: Zimmermann, Lipman (kapusok), De Haze 2, Hage 5, Michielsen, Nieuwenweg 4 (1), Schoenaker 4, Schop 3, Smits 1, Steenilakkers, Struijs, Van de Wiel 2, Van Rossum, Van Zijl 1, Vollebregt 4. Szövetségi kapitány: Harry Weerman.
Kiállítások: 8, ill. 6 perc. Hétméteresek: 2/2, ill. 1/1.

Noha Kim Rasmussen szövetségi kapitány már a Kolozsváron zajló Kárpát Kupa rajtja előtt kijelentette, hogy az eredmény másodlagos, a magyar szurkolók örömmel nyugtázhatták, hogy bár a holland B válogatott szerezte az elődöntő első gólját, a következő percekben Görbicz Anitáék kerültek fölénybe. Görbicz és Kovács Anna kétszer-kétszer jól célzott, s Bódi Bernadett is értékesítette a ziccert (6-4). Az első negyedóra után azonban fordult a játék képe, s rendre az ellenfél vezetett. A félidő hajrájában Erdősi Ildikó, Szucsánszki Zita és Kovács is a saját térfélről vette be az üres kaput, ám Rasmussen együttese így hátrányban vonult pihenőre (12-13).

A második harminc percre Janurik Kingát Szikora Melinda váltotta a kapuban (a Kárpát Kupán mutatott teljesítmény dönti el, Kiss Éva mellett melyikük utazhat a svédországi Európa-bajnokságra). Nieuwenweg góljával 16-13-ra vezettek a hollandok, ám ezt követően sorozatban öt találatot szereztek a magyarok, s már nem is engedték ki a kezükből a vezetést. A lelkes ellenfél nem adta olcsón a bőrét, de végüls 30-26-os győzelemnek örülhettünk.

Kim Rasmussen: Túl sok hibát követtünk el, főleg az első félidőben. Keményen dolgoztunk a héten, de ez nem lehet mentség. Nagyon sokat hibáztunk, viszont legalább tudjuk, miben kell javulni. Sokkal koncentráltabbnak kell lenni a játékosnak akkor, amikor felveszi a nemzeti válogatott mezét. Holnap még nagyobb feladat vár ránk, vélhetően telt ház előtt.

Görbicz Anita: Az elején nem koncentráltunk eléggé. Nagyon kemény edzéseink voltak a héten, és hosszú út után értünk ide, mégis: semmilyen körülmények között sem kezdhetünk így meccset. Túl sok hibát követtünk el, de az biztos, a döntőben sokkal jobban odafigyelünk.

A másik elődöntőben:Románia-Románia B 31-23 (14-13)

A vasárnapi program:
A 3. helyért:
16:00 Hollandia B-Románia B
Döntő:
19:00 Magyarország-Románia (tv: M4 Sport)

(MKSZ)

Tovább
hirdetés
Kapcsolódó
Hozzászólások

Továbbiak innen: Nemzetközi

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek