Csatlakozás

Sorsoltak a TIPPMIX EHF FINAL4 2017-re

Nemzetközi

Sorsoltak a TIPPMIX EHF FINAL4 2017-re

Kedden Budapesten kisorsolták a május 6-7-én a Papp László Sportarénában sorra kerülő TIPPMIX EHF FINAL 2017 elődöntőinek párosítását – a történelem ismétli önmagát.
A párosítás 2016-hoz képest nem változott, hiszen a résztvevő klubok egy-egy játékosa húzott, és a sorsolás eredményeként véglegessé vált, hogy a Győri Audi ETO a montenegrói Buducnosttal találkozik a május 6-i elődöntőben, míg a másik ágon a fináléba jutásért CSM Bucuresti-HC Vardar mérkőzésre kerül sor.

TIPPMIX EHF FINAL4 2017, Budapest, 2017. május 6-7., elődöntők:
15:15 Buducnost (montenegrói)-Győri AUDI ETO
17:45 CSM Bucuresti (román)-HC Vardar (macedón)

A sorsoláson Pálinger Katalin, a Magyar Kézilabda Szövetség alelnöke elmondta, hogy nagyon várja a mérkőzéseket, hiszen ugyanez a négy csapat tavaly is felejthetetlen találkozókat játszott a FINAL4-ban, az esemény pedig egészen hihetetlen döntőben csúcsosodott ki. – Mind a négy résztvevő nagy küzdelemben jutott el a legjobb négy közé, így szoros mérkőzéseket és a tavalyihoz hasonló felejthetetlen hangulatot várok. Bízom benne, hogy a szurkolók remekül érzik majd magukat a két nap során, és a döntő után is minél több helyszínen lévő drukker örülhet majd. Nem egyszerűen négy mérkőzést szeretnénk azonban rendezni, hanem egy igazi show-t, amelyben a látvány és a zene is főszerepet játszik. Három szupersztár emeli majd az esemény fényét fellépésével, Radics Gigi, Pásztor Anna az Anna and the Barbies-ból és Király Viktor.

– Nem gondolkoztunk, hogy melyik csapat lenne jó számunkra az elődöntőben, hiszen valamennyi csapat nagyon erős – mondta el a sorsolást követően Görbicz Anita, a Győri Audi ETO csapatkapitánya. – A végső győzelem a célunk, ehhez pedig minden ellenfelet le kell győznünk, elsőként a Buducnostot.

– Én az azt tudom mondani, amit Anita, rendkívül erős a FINAL4 mezőnye – hangsúlyozta Katarina Bulatovics, a montenegrói együttes jobbátlövője. – Felkészülünk a Győr játékából, de nagyon jól ismerjük egymást, így nem igazán változik majd a felkészülésünk a hátralévő bő két hétben.

– A Vardar eddig mindhárom alkalommal eljutott Budapestre, de valamennyiszer vereséget szenvedett az elődöntőben, így a motivációnk óriási! – emelte ki Tamara Mavsar, a Vardar játékosa.

– Fantasztikusan erős a FINAL4 mezőnye, így nehéz dolgunk lesz, de győzni jövünk! – mondta el Line Jörgensen, a CSM Bucuresti kézilabdázója.

2017-ben immár negyedszer kerül sor a négyes döntőre, azaz a TIPPMIX EHF FINAL4-ra, a budapesti Papp László Sportarénában, akár több mint 12 ezer néző előtt.

A 2015-ös győztes Buducnost és a háromszoros bronzérmes HC Vardar immár negyedszer vesznek részt a női Bajnokok Ligája csúcseseményén, azaz valamennyi FINAL4-ba eljutottak eddig. Az első évben, 2014-ben a Győri Audi ETO KC nyerte meg a négyes döntőt, míg 2016-ban elveszítette a finálét a CSM Bucuresti ellen. A román együttes idén, tavalyi első szereplését követően, visszatér a TIPPMIX EHF FINAL4 mezőnyébe.

(MKSZ)

Hozzászólások

Továbbiak innen: Nemzetközi

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek