Csatlakozás

Szoros csatában, vereség Rosztovban

Nemzetközi

Szoros csatában, vereség Rosztovban

BL.3 forduló,B-csoport

Rosztov-Don (orosz)–Győri Audi ETO KC 23–22 (12–12)
Rosztov. 2400 néző,V.: Marics, Masics (szerbek)

Rosztov: Szedojkina – MANAHAROVA 4, K. Bulatovics 2, RODRIGUES 7 (1), Petrova 2, Barbosa 4, Dembélé 2. Cs: PESSOA (kapus), Szlivinszkaja, Borscsenko, Vjahirjeva 2 (2), Makejeva. Edző: Frédéric Bougeant
Győr: Grimsbö – Bódi 4, N. Mörk 4 (1), OFTEDAL 5, Broch, AMORIM 4, Görbicz 3. Cs: Kiss É. (kapus), Althaus 2, Puhalák. Edző: Ambros Martín
Kiállítások: 2, ill. 8 perc.Hétméteresek: 4/3, ill. 1/1

A győri zöld-fehérek a BL-csoportkör 3. fordulójában az orosz Rostov-Don otthonában léptek pályára újabb értékes pontok reményében. Sajnos kevés csere lehetőséggel, mert négy játékos, Tomori Zsuzsa,Cornelia Groot,Anne Mette Hansen,Jana Knedlikova sérülés miatt hiányzott. Az első játékrész fej-fej melletti küzdelmet hozott, egy-egy góllal hol az egyik, hol a másik csapat javára. A félidei szünetről visszatérve nem sokat változott a játék képe, a győri együttes sok hibát vétett, amit a hazaiak rendre ki is használtak. Szoros végjátékban végül a hazai csapat örülhetett a győzelemért járó két pontnak.

A hazaiak magabiztosan indították a találkozót, egy perc elteltével máris kétgólos előnyt szereztek, majd Mörk átlövésből, Bódi pedig szélről válaszolt (2-2). 3-3-nál büntetőhöz jutott a Rostov, azonban nem tudtak élni a lehetőséggel. A néhány perces gólcsendet Amorim bombája törte meg, Dembele lerohanásból ismét egyenlített. Az első félidő feléhez közeledve Görbicz és Oftedal is bemutatkozott, majd Bódi újabb találatával kétgólos előnyre tett szert a vendégcsapat (5-7). Tíz perccel az első játékrész vége előtt vezetéshez jutottak a hazaiak, köszönhetően annak, hogy zsinórban három gólt szereztek. Althaus találatát követően Mörk büntetőből könyörtelenül kilőtte a jobb felső sarkot. Labdaszerzésből Managarova ismét az orosz csapat javára fordította a mérkőzés állását, Görbicz szélső találatát azonban a hazai csapat javára megítélt büntető követte (12-11). Az utolsó másodperceket kihasználva Ambros Martín időt kért, sikerült is megvalósítani a mester kérését, gólt szerzett a győri együttes, így döntetlennel vonulhattunk a félidei szünetre.
Kapust cserélt a Rostov, Pessoa a hazai kapuban – Amorim hamar fel is avatta őt a második félidő elején. Barbosa és Mörk gólját követően büntetőt értékesített Vyakhireva (14-14). Bulatovic egymás után kétszer is betalált, ezzel kétgólos előnyhöz juttatta csapatát – Amorim szépítő találata ellenére háromra nőtt az orosz előny. A zöld-fehérek időkérését követően Bódi és Oftedal rövid időre faragott a hátrányon, de a mérkőzés 48. percében ismét háromra nőtt a különbség a hazai csapat javára (20-17). Bő tíz perccel a találkozó vége előtt emberelőnybe kerültek Görbicz Anitáék, gyors adok-kapok következett, s feljöttek egy gólra. Bódi az orosz védőfalba befutva három és fél perccel a mérkőzés vége előtt megszerezte csapata egyenlítő találatát, jött azonban a gyors válasz Rodrigues jóvoltából (23-22). Szoros végjátékban végül nem született több találat, ez alkalommal a hazai csapat örülhet a két pontnak.
Ambros Martín: “Nagyon büszke vagyok a csapatomra, és a mai teljesítményünket. Ugyan nem szereztünk ma pontot vagy pontokat, de sok dolgot elértünk ma, ami hasznos a jövőre tekintettel. Ma kaptunk ki először a szezonban, de ez a vereség csak előre visz minket a jövőben.”

(Győr)

Brest (francia)–FC Midtjylland (dán) 22–23 (10–12)

Tovább
hirdetés
Kapcsolódó
Hozzászólások

Továbbiak innen: Nemzetközi

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek