Csatlakozás

Szűk vereség a Szöul Kupa nyitányán

Női kézilabda

Szűk vereség a Szöul Kupa nyitányán

A Japánban, november végén kezdődő világbajnoki rajt előtt Szöulban készül a női válogatott, amely pénteken Oroszország ellen lépett pályára a felkészülési torna nyitó mérkőzésén. Kim Rasmussen együttese hullámzó teljesítménnyel, végül négy góllal maradt alul Ambros Martín együttese ellen Koreában.
Szöul Kupa, felkészülési torna, 1. forduló:
OROSZORSZÁG-MAGYARORSZÁG 29-25 (15-12)
Szöul, V: García, Paolantoni (argentinok)

Oroszország: Kalinyina, Lagina, Szedojkina (kapusok), Bobrovnyikova, Fomina 3, Frolova 1, Gorsenyina 3, Illarionova, Kozsokar 1, Kuznyecova 4, Makejeva 4, Malasenko 3, Manaharova, Maszlova, Mihajlicsenko 2, Szeny 3 (2), Vjahirjeva 3, Zsilinszkajte 2. Szövetségi kapitány: Ambros Martín.
Magyarország: Bíró, Kiss É., Triffa (kapusok), Faluvégi, Háfra 1, Kiss, Klujber 6 (3), Kovács 3, Kovacsics 2, Lukács 3, Márton, Pásztor, Schatzl 3, Szabó L. 3 (2), Tomori 2, Tóth 2, Tóvizi, Vámos. Szövetségi kapitány: Kim Rasmussen.
Kiállítások: 12, ill. 10 perc.Hétméteresek: 3/2, ill. 6/5.

A magyar csapat sok hibával indított, csupán a hatodik percben szerezték meg az első találatot a mieink, de ekkor már öttel ment az orosz ellenfél. Mind a 18 játékos nevezve volt a felkészülési mérkőzésre, a most debütáló Vámos is bemutatkozhatott a felnőtt válogatottban. A 23. percben sikerült egy gólra felzárkózni, Schatzlnak pedig megvolt a lehetősége az egyenlítésre, de aztán újra ellépett három góllal Oroszország. A három gólos különbség meg is maradt a félidőre (15-12).

Mindhárom kapusunk lehetőséget kapott a kapuban, Bíró, Triffa lés Kiss is bemutatott szép védéseket. A folytatás sem sikerült jobban, így már háromperc után időt kért Kim Rasmussen. Klujber többször is bebizonyította, hogy a pályán van a helye, de Triffa is jól szerepelt a kapuban, így sikerült ismét közelebb kerülni az oroszokhoz, de nem tartott sokáig az örömünk, Anna Vjahireva többször is túljárt az eszünkön. A végére négygólos maradt a különbség az oroszok javára.

Kim Rasmussen szövetségi kapitány: – Nem kezdtük jól a mérkőzést, de utána felzárkóztunk, védekezésben is jól dolgoztak a lányok, ennek örülhetünk. Több játékos még küzd az időeltolódás okozta fáradtsággal, ők nehezebben mozogtak, de ez javulni fog. Sokat cseréltünk, mindenki lehetőséget kapott. Triffa Ágnes jó teljesítményt nyújtott a rá jutó húsz percben, Vámos Petra is bátran, jól oldotta meg feladatát és Tomori Zsuzsi is jó teljesítményt nyújtott, támadásban is. Amiben javulnunk kell, az a visszarendeződés, mert túl sok könnyű gólt ajándékoztunk az oroszoknak, és egyik félidőt sem kezdtük jól, erre is figyelnünk kell, de ezek a felkészülési mérkőzések éppen azt szolgálják, hogy gyakoroljunk.

(MKSZ)

Hozzászólások

Továbbiak innen: Női kézilabda

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek