Csatlakozás

Tornagyőztes a magyar válogatott!

Magabiztos győzelmet aratott a magyar női válogatott Románia ellen Romániában, a kolozsvári Kárpát Kupa döntőjében, így megnyerte a viadalt, ám Kovacsics és Szucsánszki Eb-szereplése is kérdéses. Női Kárpát Kupa, döntő:

Nemzetközi

Tornagyőztes a magyar válogatott!

Magabiztos győzelmet aratott a magyar női válogatott Románia ellen Romániában, a kolozsvári Kárpát Kupa döntőjében, így megnyerte a viadalt, ám Kovacsics és Szucsánszki Eb-szereplése is kérdéses.
Női Kárpát Kupa, döntő:
ROMÁNIA-MAGYARORSZÁG 24-29 (12-14)
Kolozsvár, V.: Brunovsky, Canda (szlovákok).
Románia: Voicu, Dedu (kapusok), Bradeanu 1, Buceschi 5 (4), Burghel-Neagu 1, Chintoan 1, Chiper 2, Chiricuța, Florica 2, Geiger 5, László, Manea, Pintea, L. Popa, Szűcs, Udriștoiu 1, Zamfir 5, Zamfirescu 1. Szövetségi kapitány: Ambros Martin.
Magyarország: Kiss É., Janurik, Szikora (kapusok), Bódi 2, Dombi, Erdősi 3, Görbicz 8 (4), Hornyák, Kisfaludy, Kovacsics, Klivinyi 10, Kovács 2, Kovacsics, Lukács 3, Mészáros, Schatzl 1, Szekeres, Szucsánszki, Triscsuk. Szövetségi kapitány: Kim Rasmussen.
Kiállítások: 6, ill. 6 perc. Hétméteresek: 7/4, ill. 5/4.

Az egykori győri, majd a Bukaresttel BL-t nyerő Aurelia Bradeanu búcsúmérkőzését játszotta a román válogatottban, és éppen az ő góljával kezdődött a találkozó. A vádlisérüléséből felépülni látszó Kovacsics Anikó is pályára lépett a mieinknél, de pár perc után kiderült, nem tudja vállalni a játékot, Szucsánszkit pedig orrsérülése miatt kellett lehozni. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, egy-egy kiállítást ítéltek a szlovák játékvezetők mindkét csapat ellen, a mieinknél Görbicz dobott nagy gólt emberelőnyben. Geiger sorra lőtte a gólokat a házigazdáknál, 6-4-nél pedig Kim Rasmussen időt kért, és elsősorban a támadásra vonatkozóan adott instrukciókat. Az első negyedórát követően Lukácsot Bódi, Kisst pedig Janurik váltotta. Egy-két góllal a házigazdák vezettek, a mieinknél Klivinyi átlövései „ültek”, majd Bódi egyenlített a 24. percben (10-10). Klivinyi újabb találatát követően Ambros Martin kért időt, de a magyar csapat növelte előnyét Janurik remek védése, nagyszerű indítása, és Erdősi gólja révén. Szünet előtt a románok hétméteresből zárkóztak közelebb, de így is két góllal vezettünk az első harminc perc után.

Szünet után Schatzl rögtön góllal mutatkozott be, majd Klivinyi újabb két góllal jelezte: készen áll az Eb-re. Öt gólosra hízott a magyar előny, miután Bódi is betalált, a románok emberelőnyben többször hoztak rossz döntést. 19-14-es magyar vezetésnél Ambros Martin időt kért, a hazaiaknak elsősorban a támadójáték nem ment, ugyanakkor a magyar csapat remekül védekezett. Klivinyi és Görbicz támadásban remekelt, így tartottuk az 5-6 gólos előnyt az utolsó negyedórára fordulva. 25-19-nél Kiss Éva egy hétméteres erejéig állt vissza, azonban hárított, majd pár perccel később újabb hétméterest fogott meg. Hat perccel a mérkőzés vége előtt 26-22-nél kért időt Kim Rasmussen, majd még közelebb zárkózott az ellenfél, de egy román labdaeladást követően az időkérésnek megfelelően a szélre játszottuk ki a figurát, és Lukács betalált. Klivinyi 10. gólját követően 28-23-nál román időkérés következett, a magyar válogatott végül öt góllal győzött Románia otthonában, és megnyerte a Kárpát Kupát az Európa-bajnokság előtt. Sajnos Kovacsics Anikó vádlisérüléséből továbbra sem épült fel, Szucsánszki Zitának pedig elképzelhető, hogy eltört az orra, így kérdéses mindkettőjük Eb-szereplése.

Siti Bea, a magyar válogatott edzője elmondta, hogy a holnapi nap folyamán a vádlisérüléssel bajlódó Kovacsics Anikó, valamint az orrsérülést szenvedő Szucsánszki Zita is újabb vizsgálatokon esik át. Ezt követően dőlhet el, hogy folytathatják-e a csapattal az Eb-felkészülést, illetve részt vehetnek-e a kontinensviadalon.

Kim Rasmussen: – Büszke vagyok a lányokra, a motivációnk a románok ellen remek volt, azonban elképzelhető, hogy sem Kovacsics Anikó, sem Szucsánszki Zita nem lehet ott az Eb-n, meglátjuk, mennyire komoly a sérülésük.A 3. helyért:

Románia B-Hollandia B 29-31 (14-12, 26-26) – hétméteresekkel

A torna végeredménye: 1. Magyarország,2. Románia,3. Hollandia B,4. Románia B.

(MKSZ)

Tovább
hirdetés
Kapcsolódó
Hozzászólások

Továbbiak innen: Nemzetközi

 • Nemzetközi

  A spanyol iskola

  Szerző

  Érdekes összeállítást közöl a svéd Handbollskanalen internetes oldal. Méltatja a spanyol edzők szerepét a kézilabda világában....

 • Nemzetközi

  Magabiztos győzelmek

  Szerző

  Mindkét érdekelt magyar csapat szombaton játszott. A győriek idegenben, Szlovéniában, míg az FTC hazai pályán Dabason...

 • Nemzetközi

  Továbbra is Köln

  Szerző

  Megegyezett az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) és Köln városa, hogy 2019-ben 10 alakalommal is Kölnben rendezik...

 • Friss

  Elhunyt dr. Verestóy Attila, az SzKC elnöke

  Szerző

  Az elmúlt héten a Székelyudvarhelyi KC elveszítette megalapítóját, egyben főtámogatóját. Az elnök, dr. Verestóy Attila hiánya...

 • Férfi kézilabda

  Férfi nemzetközi torna, Párizs

  Szerző

  Franciaország-Norvégia 32-27(15-10), Dánia-Egyiptom 37-21(18-12), Franciaország-Egyiptom 33-23(20-10), Norvégia-Dánia 27-26(12-11), Norvégia-Egyiptom 31-28, Franciaország- Dánia 28-29(15-15) A dánok az...

Közvetítések ma a TV-ben

tv közvetítések kézilabda

TV közvetítések

Kézilabda mérkőzések 02.18. vasárnap

Szerző 2018-02-18

Legnépszerűbb a héten

Győri Audi-ETO

Átigazolási hírek

Sztárigazolások Győrben

Nemzetközi

A spanyol iskola

Átigazolás

Átigazolási hírek

A zuhanyhiradó szerint

Átigazolási hírek

A Omayer marad

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek

Átigazolás

Átigazolási hírek

A zuhanyhiradó szerint

Szerző 2018-02-17

Átigazolási hírek

A Omayer marad

Szerző 2018-02-13
Győri Audi-ETO

Átigazolási hírek

Sztárigazolások Győrben

Szerző 2018-02-13