Csatlakozás

Újabb lépéseket tesz a női válogatott

Női kézilabda

Újabb lépéseket tesz a női válogatott

Hétfő óta Győrött készül a magyar női válogatott, Kim Rasmussen csapata napi két tréninggel gyakorol a pénteki, horvátok elleni találkozóra.

Hosszú idő után talán a legerősebb kerettel dolgozhat együtt Kim Rasmussen szövetségi kapitány, hiszen Szucsánszki Zitával ugyan egyeztetett arról, hogy a ferencvárosi irányítóval ezúttal nem számol, hiszen a játékos anyaszerepre készül, éppen ezért elképzelhető, hogy a júniusi, szlovákok elleni vb-selejtezőn már nem tudna a csapat rendelkezésére állni, ugyanakkor ott van a keretben az Eb-ről sérülés miatt hiányzó Tomori Zsuzsanna és Zácsik Szandra is.

A közös munka örömébe némi öröm is vegyül, hiszen Hornyák Dóra és Kovacsics Anikó a hétvégi BL-fordulóban elszenvedett sérüléseik után megjelentek ugyan az edzőtáborban, ám a vizsgálatokat követően hazatértek, helyettük a dunaújvárosi Szalai Babett csatlakozik a kerethez. Az első két napon a kerettel tartó Faluvégi Dorottya kedden csatlakozotta a junior válogatotthoz, hiszen a hétvégén Eb-selejtezőn lép pályára a korosztályos együttessel Macedóniában.

A nemzeti együttes mérkőzésre készül, a szövetségi kapitány azonban kizárólag a sajátjaira koncentrál: – A legfontosabb, hogy együtt vagyunk, újabb lépéseket tehetünk, tovább gyakoroljuk a játékunkat. Ősszel óriási kihívás volt a közös munka, hiszen sorra estek ki a játékosok különböző okok miatt, ezúttal azonban itt velünk szinte a teljes keret. A horvátok elleni találkozó fontos, de csak magunkra koncentrálunk majd pénteken is. A januári és a februári összetartás fontos volt, hiszen mindig egy kicsivel előrébb tartunk – mondta el Kim Rasmussen Győrött.

Pénteken 18 órakor kezdődik találkozó.

Hozzászólások

Továbbiak innen: Női kézilabda

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek