Csatlakozás

Vereség Dániától

Nemzetközi

Vereség Dániától

Elsősorban gyengébb helyzetkihasználásának köszönhetően négy gólos vereséget szenvedett a magyar női válogatott az Európa-bajnokság 2. fordulójában Dániától.

Női Európa-bajnokság, 2. forduló
C-csoport (Malmö):
DÁNIA-MAGYARORSZÁG 23-19 (12-10)
3000 néző.V.: Brehmer, Skowronek (lengyelek).
Dánia: Toft, Reinhardt (kapusok), Doronville de La Cour 1, Fisker 1, Grigel, Hansen 3, Haugsted 2, Heindahl, Jensen 3, S. Jörgensen 5 (2), Kristiansen, Nielsen 3, Okkels, Spellerberg 1, Tranborg 2, Woller 2. Szövetségi kapitány: Klavs Bruun Jörgensen.
Magyarország: Kiss É., Bódi 1, Dombi, Erdősi, Görbicz 6, Hornyák D. 1, Kisfaludy 2, Klivinyi 1, Kovács A. 5, Lukács, Mészáros, Planéta, Schatzl, Szekeres, Triscsuk 3. Szövetségi kapitány: Kim Rasmussen.

Kiállítások:10,ill 6 perc. Hétméteresek: 2/2, ill. 8/4.

Mintegy háromezer néző előtt kezdődött a találkozó, első gólunkat Görbicz szerezte, majd Kisfaludy is betalált. Rendre a dánoknál volt az előny, 4-3-nál pedig emberhátrányba is kerültünk, amikor Kim Rasmussen időt kért. Sajnos az ellenfél hárommal járt előttünk, amikor Kovács Anna betalált. 8-7-nél kétszer is egyenlítettünk volna, de előbb érvénytelenítették egy hetesünket, majd ziccert hibáztunk. Szünet előtt Triscsuk kétszer is eredményes tudott lenni, de végül két gólos dán előnnyel mentek pihenőre a csapatok.
Fordulás után is üldöztük az ellenfelet, de a kihagyott helyzetek után háromra hízott a skandinávok előnye. A magyar válogatott nem tudott megújulni a hajrában, így négy gólos vereséget szenvedett. A továbbjutáshoz így vagy legalább négy góllal le kell győznie Montenegrót, vagy ennél kisebb különbségű siker esetén a cseheknek pontot kell szerezniük Dánia ellen a mieink középdöntőbe jutásához.

Klivinyi Kinga: – Természetesen úgy léptünk ma pályára, hogy győzni érkeztünk, azonban sajnos nem tudtuk kihasználni a lehetőségeinket, kihagytuk a helyzeteket, és ez vereséghez vezetett.

Kim Rasmussen szövetségi kapitány: – A mérkőzéseket az nyeri, aki nincs híján a szerencsének, és az adott napon az élet naposabb oldalán jár a játékát és a helyzetkihasználását tekintve – ez ezúttal a dánoknak sikerült. Sajnos az ellenfél elszívta az energiáinkat, és ez vezetett a vereséghez.

Csehország-Montenegró 27-28 (12-13)

D-csoport:
Románia-Oroszország 22-17 (11-9)Horvátország-Norvégia 16-34 (9-15)

(MKSZ)

Hozzászólások

Továbbiak innen: Nemzetközi

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek

Átigazolási hírek

Lele Ákos Orosházán folytatja

Szerző 2018-05-18

Átigazolási hírek

Varsandán Milán újra Gyöngyösön

Szerző 2018-05-18