Csatlakozás

Vereség Szerbiától

Női kézilabda

Vereség Szerbiától

Szöul Kupa, női torna, 3. forduló:
Magyarország-Szerbia 23-25 (10-13)
Szöul
Magyarország: Bíró, Kiss É., Triffa (kapusok), Faluvégi 2, Háfra, Klujber 8 (4), Kovács 2 (1), Kovacsics 2, Lukács 1, Márton 3, Pásztor, Schatzl 2, Szabó, Tomori, Tóth 2, Tóvizi 1, Vámos.Szövetségi kapitány: Kim Rasmussen.
Szerbia: Risovics, Graovac, Tomasevics (kapusok), Cvijics 5, Jajusevic, Jovovics, Kojics, Lavko 7 (1), Liscevics 2, Nikolics 1, Obradovics 3, Pop-Lazics, Radojevics 2, Radosavljevics, Stevin, Stoiljkovics, Trifunovics 5 (2).Szövetségi kapitány: Obradovics.
Kiállítások: 8, ill.14.Hétméteresek: 5/5, ill. 6/3.

A találkozó elején főként a mieink irányították a játékot, ám a szerbek feljöttek egy gólra, majd fordítani is tudtak. Az első félidőt sok hibával játszott a magyar csapat, nem igen tudott mit kezdeni a szerbek 5+1 védekezésével, így Kim Rasmussen korán ki is kérte az idejét, majd húsz perc után már öttel vezetett az ellenfél, így a magyar szövetségi kapitány ismét időt kért. A szünet előtt már Szerbia is pontatlanabbul játszott, ezt kihasználva sikerült feljönnünk három gólra.A folytatásban is rendre tartotta 3-4 gólos előnyét Szerbia, a mieink többször is eladta a labdát, ráadásul a szerb hálóőr a Szombathelyen védő Tomasevic is kiválóan védett és az Érden játszó balkezes Lavko szorta a golokat. A második félidei játékunkat is sok hiba jellemezte, így már hét gólos lemaradásban is volt a magyar csapat. Az utolsó tíz percben már jobb játékot mutatott a magyar válogatott, Kiss kétszer is hetest fogott, végül két gólos vereséget szenvedtek a mieink.

Kim Rasmussen: – Jó lecke volt számunkra a szerbek elleni meccs, rendkívül határozott, agresszív módon védekezett az ellenfél, ráadásul 5-1-es nyitott formációban, amelyet szinte egyik válogatott sem alkalmaz, így nagyon ritkán találkozunk vele. Maga a mérkőzés is egy tanulási folyamat volt számunkra, a hajrában hét a hat elleni támadójátékra váltottunk, ami jól működött, ennek köszönhetően zárkóztunk fel, de összességében nem nyújtottunk jó teljesítményt, éppen ezért kell elraktároznunk magunkban a találkozó tanulságait. A Szöul Kupán erős csapatok ellen játszhattunk négy nap alatt három mérkőzést, és szerencsére 18 jó állapotban lévő játékossal utazunk tovább Japánba. Gyorsan regenerálódnunk kell, és ezzel párhuzamosan tovább edzünk, készülve a szombati vb-nyitányra.

A másik találkozó: Dél-Korea–Oroszország 22–29 (10–11)

A torna végeredménye: 1. Oroszország 6 pont, 2. Szerbia 4, 3. Magyarország 2, 4. Dél-Korea 0.

(MKSZ)

Hozzászólások

Továbbiak innen: Női kézilabda

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek