Csatlakozás

Világbajnokságra hangolva

Nemzetközi

Világbajnokságra hangolva

Két nappal a németországi női világbajnokság rajtja előtt sajtótájékoztatót tartott a Magyar Kézilabda Szövetség, amelyen a torna felvezetése mellett az MKSZ bejelentette együttműködését az Aegon biztosítóval.
Az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt. és a Magyar Kézilabda Szövetség együttműködési megállapodást írt alá, amely alapján az Aegon 2017 novemberétől főtámogatója a szövetség munkájának.

A magyar csapat számára szombaton rajtoló világbajnokság kapcsán Pálinger Katalin, a szövetség alelnöke elmondta, hogy az utóbbi időben sokat fejlődött a csapat, amely jó közösségként és jó hangulatban utazik ki Németországba. – Kim Rasmussen szövetségi kapitány munkájának köszönhetően előrelépett a válogatott, és a norvégiai Möbelringen Kupán jó volt nézni a csapatot, úgy érzem, egy héttel a világbajnokság előtt jó formát mutatott. Sokat beszélgettem a szövetségi kapitánnyal és a lányokkal is, a kiugró eredményt úgy érzem, jövőre várhatjuk az együttestől, de már idén is nagy bizakodással utazunk ki a vb-re, és remélem, hogy a szurkolók részéről is igazán pozitív légkör veszi majd körül a lányokat.

– Nagyon várjuk a világbajnokságot, jó szellemű csapattal utazunk ki, és remek volt a norvégiai felkészülési torna is, láttuk, hogy miben vagyunk jók és miben kell még fejlődnünk – mondta el Kim Rasmussen szövetségi kapitány. – Három nagyon gyors csapat ellen léphettünk pályára, ennek köszönhetően mi is gyorsultunk. Frissnek kell lennünk, ezért is örülök, hogy a keretben lévő játékosok közül a legtöbben egészségesek. Tomori Zsuzsanna és Szucsánszki Zita még nem áll készen, teljes felelősséggel tartozunk nekik és klubjaiknak is a szerepeltetésükkel kapcsolatban, ezért folyamatosan kapcsolatban maradunk velük, és ha szükségünk lesz rájuk, valamint az állapotuk is megengedi majd, akkor csatlakozhatnak hozzánk. A vb-t illetően minden meccsen nyerni szeretnénk, de tudjuk, ahogy haladunk előre a torna folyamán, az utolsó két, lengyelek és csehek elleni csoportmérkőzés, majd a nyolcaddöntő egyre nagyobb jelentőséggel bír, és ha jók leszünk, akkor beszélhetünk 6., 7., de akár 8. és 9. mérkőzésről is. Szeretnénk a csapat játékában a hullámzásokat kikerülni, ez lehet a siker titka.

Görbicz Anita csapatkapitány: – Jóslatokba nem szeretnék bocsátkozni, de azt megígérhetem, hogy a szívünket és a lelkünket kitesszük a csapatért minden mérkőzésen. Igyekszünk a saját maximumunkat nyújtani és kiküszöbölni a hibákat. Jó játékkal szeretnénk kirukkolni, és úgy szeretnénk szerepelni, hogy tiszta lelkiismerettel jöhessünk haza – remélhetőleg minél később.

Bíró Blanka: – Lépésről-lépésre kell fejlődnünk, a felkészülés során Norvégia ellen már remekül ment a védekezés is, ezt kell alapnak tekintenünk, igazi csapatként kell küzdenünk, és akkor sikeresek lehetünk a vb-n.

Klivinyi Kinga: – Nem lesz könnyű a rajt a vb-n Norvégia és Svédország ellen, de 100 százalékot akarunk nyújtani, ugyanakkor tudjuk, hogy a lengyelek és a csehek elleni találkozók is kiemelt jelentőséggel bírnak.

Az utazó keretről a szövetségi kapitány döntése alapján a Magyar Kézilabda Szövetség Elnöksége november 29-i ülésén határoz.

A magyar női válogatott kerete:
Kapusok: BÍRÓ Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), JANURIK Kinga (Érd)
Jobbszélsők: BÓDI Bernadett (Győri Audi ETO), LUKÁCS Viktória (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Jobbátlövők: HÁFRA Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), KOVÁCS Anna (Dunaújvárosi KKA)
Irányítók: GÖRBICZ Anita (Győri Audi ETO), KOVACSICS Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria), TÓTH Gabriella (Érd)
Beállók: KISFALUDY Anett (Érd), MAYER Szabina (Alba Fehérvár KC), MÉSZÁROS Rea (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Balátlövők: KLIVINYI Kinga (Érd), MAZÁK-NÉMETH Csilla (Siófok KC), SZEKERES Klára (FTC-Rail Cargo Hungaria), SZÖLLŐSI-ZÁCSIK Szandra (Budaörs)
Balszélsők: GÁVAI Szonja (Érd), SCHATZL Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria)

(MKSZ)

Tovább
hirdetés
Kapcsolódó
Hozzászólások

Továbbiak innen: Nemzetközi

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek