Csatlakozás

A Veszprém nem indul a SEHA Ligában

SEHA-liga

A Veszprém nem indul a SEHA Ligában

Sajnos a 2018/19-es idényben a Telekom Veszprém nem fog részt venni a SEHA – Gazprom Liga küzdelmeiben, habár sportszakmai okokból előnyösnek tartotta volna azt Klubunk, ráadásul a Szurkolóink is több izgalmas és magas színvonalú meccsen buzdíthatták volna csapatunkat.

A részvételünk érdekében, Klubunk a tavasz folyamán javaslatot tett a délkelet-európai versenysorozat lebonyolítási rendszerének megváltoztatására, amelynek lényege, hogy két öt vagy hat csapatból álló csoportban küzdenek egymással az együttesek a négyes döntőbe jutásért. A felek szóbeli megállapodást kötöttek egymással Kölnben, a Bajnokok Ligája Final4 ideje alatt, hogy amennyiben a SEHA Liga eszerint átalakítja a küzdelmek menetét, a magyar rekordbajnok ismét rajthoz áll ebben a bajnokságban.

Az elmúlt napokban a SEHA Liga képviselői tájékoztattak minket arról, hogy a két szlovén együttes nem indul a következő idényben a SEHA – Gazprom Ligában, ezért nem kivitelezhető már a Klubunk által javasolt lebonyolítási rendszer, és marad a régi szisztéma, amelyben tíz csapat körmérkőzése dönt a legjobb négy közé jutásról. Ebben azonban a Telekom Veszprém nem tud részt venni, hiszen az tizennyolc-húsz mérkőzéssel többet jelentene a csapatnak az elmúlt szezonhoz képest, melyhez rengeteg utazás társulna, és ezzel együtt a verseny és edzésnaptár már nehezen lenne összeegyeztethető.

A döntésünket közöltük a SEHA – Gazprom Liga vezetőivel. A két fél továbbra is fenntartja az eddig kialakult jó viszonyt, és egy év múlva ismét megvizsgálja annak a lehetőségét, hogy a Telekom Veszprém induljon a dél-kelet európai versenysorozatban.
(Veszprém)

Hozzászólások

Továbbiak innen: SEHA-liga

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek

Átigazolási hírek

Vissza Franciaországba

Szerző 2019-03-15

Átigazolási hírek

Erősít a Siófok

Szerző 2019-03-13

Átigazolási hírek

Termány Rita elhagyja az MTK-t

Szerző 2019-03-10